Lucrurile inutile din viata noastra!

black white creepy dark

Experiementez ceva nou de cateva zile incoace! Pana acum cateva zile tendinta mea in viata de zi cu zi era sa adun lucruri de care aveam senzatia ca o sa am nevoie la un moment dat in viata asta. Fix treaba aia romaneasca:  „Vedem noi la ce o folosim!”. O mica parte dintre lucrurile pe care le strangem intr-o viata de om sunt lucrurile de care avem nevoie cu adevarat. Restul e un balast pe care-l adunam pentru a ne bloca spatiul fizic pentru a ascunde problemele psihice pe care le acumulam. De frica de a descoperi cine esti cu adevarat iti umpli viata cu tot felul de gunoaie la care le atribui o valoare. De cele mai multe ori atribui un fals sentiment de apartinere pentru a acoperi un neajuns real psihic.

E fascinant cum omul isi consuma energia pentru a acumula obiecte inutile in loc sa caute libertatea simplitatii si a unui bagaj fizic minimalist. Treaba e ca daca ai facut mult timp treaba asta ajungi sa traiesti ca un dependent de droguri in ceea ce priveste stransul de lucruri. Unde mai pui ca toti cei care au reusit in viata lor iti explica tot mai mult ca dezvoltarea ta personala incepe cand tu rupi lanturile care te tin in starea de esec. Atunci personalitatea eului tau care strange se va lupta cu personalitatea noua a celui care vrea sa scape. Si e un razboi in care lucrurile respective sunt rapid atribuite unor amintiri pe care poate nu le-ai simtit atat de puternic pana atunci. Se produce un moment de explozie a gandurilor care duce catre o avalansa de argumente pro pentru pastrarea acelui obiect. Tu vrei sa ramai ferm pe pozitie din noua functie in care ai intrat. Si tot asa. Aruncarea lucrului nu-ti va face bine pe moment. Pe moment va exista un incendiu mocnit care sa te faca sa revizuiesti comportamentul de aruncare. Dupa un timp focul de la inima se stinge si lucrul plecat nu mai reprezinta o prioritate. Si tot asa. Fiecare lucru pe care-l lepezi aduce dupa sine un razboi la nivel personal-obiect.

Treptat incepi sa respiri un alt aer in acest sens. Obiectele pierdute permit aerului sa patrunda intr-o cantitate mult mai mare si exercitiul de respiratie in noua viata iti poate aduce o noua perspectiva asupra vietii tale. Acolo si atunci incepi sa intelegi care sunt cu adevarat problemele tale. E posibil sa existe inca reminiscente si caderi in munca de strangator. Ca orice drogat vei avea timpul tau de cadere si timpul tau de urcare. Cat timp caderile si urcarile sunt tot mai dese, acesta este un semn ca inca te lupti. Cand urcarile se intensifica in raport cu caderile este semnul ca psihicul tau incepe sa inteleaga nevoia lucrurilor. Si este semn ca tu mergi pe drumul cel bun.

Cea mai mare minciuna pe care ti-o poate plasa eul vechi este pretul obiectului si posibilitatea ca el sa fie valoros in timp. Se stie ca multi dintre noi suntem manati in pastrarea lucrurilor de stirile legate de obiecte vechi care se pot vinde la un pret astronomic. Multe dintre lucruri le pretuim la o valoarea mult prea mare de pretul de piata, astfel incat sa existe proiectia imbogatirii peste un timp mai mic sau mai mare. Aici e cea mai mare iluzie care ne face sa adunam lucrurile care ne tin viata pe loc.

Cu riscul de a te considera sarac exercitiul aruncarilor este un exercitiu benefic atat pentru tine cat si pentru cei din jurul tau. Singurele lucruri de care avem nevoie intr-o viata de om sunt sanatatea si educatia. Restul sunt obiecte de la groapa de gunoi a vietii noastre. Succes la eliberarea de inutilul din viata ta!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *