Manastirea Arhanghelului Mihail!

Nu stiam ca in Thassos exista o manastire a Arhanghelului Mihail!

Legenda spune ca in acest loc a fost adus o bucata din Cuiul Sfant cu care a fost rastignit Iisus Hristos, mai precis o bucata din cuiul ce a tintuit mana dreapta pe Cruce. Prins in valtoarea vanatorii dintre crestini si otomani, bucata de Cui a fost ascunsa in peretii acestui lacas si uitat pentru un timp acolo fara sa se mai stie de el. Restul povestii o gasiti pe amfostacolo.ro!

Se spune ca acolo trebuie sa respecti un cod vestimentar pentru a putea patrunde in Manastire.

Dar insula nu este doar un leagan al civilizatiei Crestine, aceasta are parte si de alte istorii care trebuie sa fie dezvaluite vizitatorilor. Ascunsa printre niste paduri de pini ,brazi si platani, insula a fost tranzitata de insusi Hipocrate care a lansat informatii desprea aceasta. A fost sa-i spunem printre primele forme de popularizare ale acestor meleaguri. El spunea ca pe insula iarna se aseamana cu primavara. Gasiti multe alte informatii despre ce se poate vedea in Thassos chiar Aici!

O alta bogatie pentru care este recunoscuta aceasta insula este marmura produsa acolo, care este foarte rezistenta si are culoarea alba ca de zapada proaspat cazute din cer. Conform celor citite prin vastul internet aceasta marmura de Thassos este singurul tip de marmura alba din lume. O alta particularitate este ca din carierele vechi de la Alyki sunt cele mai vechi din Europa in ceea ce priveste extractia de marmura. In secolul al 6-lea inainte de Hristos s-au inregistrat primele exporturi de la carierele Alyki catre insula Samothraki si insule din apropiere, ajungand pana in Asia Mica (Atena sau sudul Greciei).

Marmura alba are proprietati reflectorizante, astfel incat machiajul aplicat pe fetele personajelor vampiri din Saga Amurg a fost realizat si cu ajutorul prafului de marmura alba din Thassos. Personajele vampir aveau fetele luminate in bataie razelor de soare prin crearea unui efect spumant cu ajutorul prafului de marmura.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *