Linux Ubuntu: Mandru ca sunt utilizator de Linux

linux pinguin

Depanez in ultima vreme tot felul de sisteme Windows lovite de virusi sau alte elemente disturbatoare( erori de sistem) si-mi dau seama ca sunt un om fericit. Am ales acum 5 ani sa utilizez un sistem Linux si bine am facut. In 5 ani nu am avut parte de virusi. Erori de sistem?! Uneori da, dar comunitatea formata in jurul Linux iti da solutie la cam toate problemele care apar.

La inceput am simtit lipsa programelor special create pentru sistem Windows, insa in timp am invatat sa le inlocuiesc sau sa le uit. Suntem prea indoctrinati sa folosim lucruri care nu ne ajuta cu adevarat si inca nu stim asta. Cu timpul invatam sa le uitam.

Linux este un sistem care nu-ti cere cheite de activare sau sa instalezi lucruri de care nu ai nevoie. Este simplu de utilizat daca VREI sa-l utilizezi! In rest viata merge inainte si functioneaza la parametrii normali cat timp sistemul se tine departe de extensia „.exe”!!!

Ce este Linux Ubuntu?

Linux Ubuntu este un sistem de operare gratuit, bazat pe nucleul Linux, care este proiectat pentru a fi prietenos cu utilizatorul. Este o distribuție Linux populară, care a devenit cunoscută pentru interfața sa intuitivă și ușor de utilizat. Ubuntu a fost proiectat cu scopul de a face trecerea de la sistemele de operare proprietare precum Windows, la sistemele de operare open-source, mai ușoară pentru utilizatorii obișnuiți.

Este Linux Ubuntu gratuit?!

Unul dintre avantajele principale ale Ubuntu este că este gratuit și open-source, ceea ce înseamnă că oricine poate utiliza, modifica și distribui codul sursă. Aceasta permite utilizatorilor să personalizeze sistemul lor de operare în funcție de nevoile lor. Ubuntu vine cu o varietate de aplicații preinstalate, cum ar fi un browser web, un client de e-mail, un editor de text și un player multimedia. Există, de asemenea, o comunitate mare de utilizatori Ubuntu care oferă suport și ajutor prin intermediul forumurilor și grupurilor de discuții online.

Când a apărut Linux?!

Ubuntu a fost lansat pentru prima dată în 2004 și a devenit rapid una dintre cele mai populare distribuții Linux. Versiunile sale ulterioare au îmbunătățit în mod constant funcționalitatea și design-ul, oferind o interfață grafică de utilizator mai prietenoasă și mai asemănătoare cu cea din Windows. Acest lucru a făcut ca Ubuntu să devină o opțiune populară pentru utilizatorii care doresc să treacă la un sistem de operare open-source fără a sacrifica ușurința de utilizare.


Live Long Linux!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *