Manipularea prin victimizare

Se pare ca singurul mod in care se pot vinde niste minciuni este „sa faci pe mortul”, fix ca-n povestea cu Ursul pacalit de vulpe. M-am saturat sa vad impartite in mediul online prin intermediul facebook-ului a unor fake news despre nu stiu ce video care a fost sters din coispe’mii de locuri doar pentru ca Oculta Mondiala, Masoneria si Brigada Anti-Dacia nu vor sa vedem adevarul suprem pe care X sau Y doreste sa ni-l dezvaluie.

Inainte de a imprastia un fake news asigura-te ca ai citit dracului si textul pentru a vedea daca are vreo noima. Mai citeste pe 1-2 site-uri si incearca sa vezi daca pe site-ul respectiv nu-ti da si reteta de crestere a pulii doar tragand de ea in fiecare zi. Daca este prezenta  si aceasta reteta e clar ca ai parcurs un fake news si astfel citesti de unde nu trebuie si in caz de accident nimeni nu te poate despagubi. Insurance, baby!

Dacii. Se pare ca tot rasfoind astfel de stiri in feed-ul de facebook am avut placerea descopar ca Superman si Batman sunt pistol cu apa pe langa varza-barza-viezure poporul Dac. Era chiar fain sa avem niste desenatori destoinici in Romania pentru a compune niste benzi desenate cum n-au vazut Paris-ul si New York-ul la un loc. Daca ai transpune  toate fake news-urile mistice despre poporul Dac ai avea material pentru foarte multi ani de comic-uri desenate. Vitejia dacilor subventionata de la stat prin bunavointa mioriticului Nicu Plumb, alaturi de nostalgicii contemporani, ar putea sa fie urmatorul Pif & Hercule al Europei. Si daca in toata joaca asta implicam si un producator de jocuri sau unul de desene animate…Romania va avea propriul Dacii Animate Channel pentru a-si educa odraslele.

Revenind la oile noastre e bine sa ne spalam pe ochi, ori de cate ori citim cate o tampenie fake news pentru a putea sa strabatem viata pana la punctul ei final, intr-o oarecare masura de sanatate. Nu tot ce zboara se mananca, cum nu tot ce poti citi pe net este si adevarat. Ma surprinde ca vad inca oameni la 30 si de ani care mai cred in povesti cu tratamente de hormoni ce-ti aliniaza marimile la cele terentiene sau solutii ieftine pentru a scapa de cancer. Exista pe lumea asta cretini care vand sperante acolo unde ar trebui sa taca. E bine sa-ti cresti un radar inca de mic pentru a lupta cu imbecilitatea articolelor din seria fake news de pe net. Noi nu suntem buricul universului si nicidecum o simpla planta nu te poate face nemuritor. Pentru tot ce vrem sa avem trebuie sa muncim, muncind vom dobandi, muncind vom intelege. Nimic nu se castiga fara munca asidua. Ne-am nascut pentru a munci si invata.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *