Mergi la psiholog pana nu e prea tarziu

mergi la psiholog

Imi aduc aminte ca in anii 90 venise la noi in scoala o doamna psiholog. Si tuturor ne era teama sa ne ducem la ea, de frica glumelor proaste ale colegilor de genul:

HA, HA, HA. Mergi la psiholog. Esti truli si zurli!

Pentru ca in vremea aceea cam astea erau cunostintele si cutumele societatii. Vremurile au trecut si in filme precum Dallas, Familia Guldenberg sau mai tarziu Ally McBeal ne-am obisnuit cu termenul de psihoterapeut si mai ales cu faptul ca un psiholog in viata unui om nu inseamna neaparat un handicap permanent, ci mai degraba un dezechilibru sau o dereglare, care pot fi rezolvate cu ajutorul unui psihoterapeut si mai ales cu ajutorul unor sedinte de psihoterapie la un cabinet psihologic bun.


Si toate acestea au intrat in constiinta intregii societati si vedem azi o generatie de parinti care nu se mai sperie sa mearga la psiholog cu copiii lor inca de la varste fragede. Iar generatia de adolescenti de acum sunt si ei deschisi la comunicare si la a-si rezolva angoasele cu ajutorul unui specialist.

Nu se mai sperie de el ca de BAU, BAU in copilarie si il considera un aliat important in dezvoltarea lor personala. Mergi la psiholog daca vrei sa evoluezi!

E ca si cum ai avea un foarte bun prieten intelept si priceput la toate. Sau ca si cum ai avea un bunic intelept si cu multa experienta, care stie mereu cum sa iasa din situatiile limita si care sa aibe la el mereu raspunsul cel mai simplu si la indemana pentru orice cititor.

Societate a evoluat si odata cu ea si noi oamenii am evoluat. Cum mergem pentru raceli si boala fizica la medic pentru a ne trata, la fel am invatat sa mergem la psiholog pentru a ne repara micile probleme pe care le-am capatat in traiul de zi cu zi.

Nu este o rusine sa-ti recunosti o neputinta si sa incerci sa o repari, e rusinos sa ascunzi o problema mica care in timp poate sa capete forme ce nu se mai pot repara. Nu lasa pe maine ce poti repara azi. Mergi la psiholog!

Sa avem cu totii o iarna ca in povesti si mai ales sa avem o luna asa cum aveam in copilarie. Una cu mult farmec si mai ales multe zambete.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *