Mi-am platit datoriile sunt liber sa ma revolt

Autoritatea unui stat nu se poate exercita prin puterea cetateanului de a se adresa unor institutii tot ale statului. Candva undeva intr-un trecut apropiat am ales sa-mi strig nemultumirea despre un program TV. Am facut-i in felul meu si in termenii mei. Am ales sa-mi exprim nemultumirea intr-un mod violent pentru ca asta a simtit sufletul meu. O petitie la un CNA, la un ANPC sau Protectie a Consumatorilor nu rezolva scarba pe care am revarsat-o peste cei ce slujesc institutiei careia m-am adresat.

Intr-un trecut la fel de apropiat, intr-un moment tensionant pentru mine am ales sa ma plang unei autoritati. Am ajuns sa fiu absorbit in malaxorul  hartogariei cu problema nerezolvata. Ba chiar autoritatile oficiale m-au luat peste picior cand am ajuns in fata Inaltului Scaun al Functionarului. Am platit in tara asta amenzi. Am platit in tara asta impozite. Am platit si pentru altii mizeria doar pentru ca respect un singur lucru, demnitatea. Daca am gresit platesc cu sufletul meu si cu munca mea.

Nu cred in puterea petitiei cum cred in puterea de a plati pentru ce ai gresit. De ceva timp merg fara bilet pe RATB si ma supun cuviincios ori de cate ori sunt prins. Imi asum greseala pe care o fac. De multe ori ma arunc in greseala simtind ca am de platit o datorie. Asta sunt cred in plata datoriilor pentru demnitate, dar nu cred in puterea mea de a ma plange.

De fiecare dara cand ma ridic din pat ma simt mandru ca o pot face vertical si fara sa simt presiunea prostiei meie. Mi-am platit datoriile sunt liber sa ma revolt! Ba chiar mai mult votez ori de cate ori este nevoie pentru Tara Mea.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *