Mi-e sufletu’ pe ape

Anu’ trecut prin bunavointa unor prieteni am ajuns sa vizitez Sulina. Acolo mi-am gasit sufletul ratacit printre ape. Acolo mi-a ramas jumatate de inima si mi-e gandul tot mai des intracolo. Nu stiu ce drac de apa mi-a legat mintea in asa fel incat in drumurile mele prin Bucurestii mei jegosi, gandul imi zboara hoinar spre lumea dintre ape. Si unde pui ca n-am vazut nici 10 % din ce poti sa vezi pe acele meleaguri strain de familiare.

Briza de august este de neegalat. Poate nu mai sunt ei in numar mare cum pe vremuri se numarau intre ei, dar totusi au ramas o inima mare de oameni ce-si iubesc apele precum si-a iubit Soldatul Necunoscut menirea.

Sursa: radiovacanta.ro
Sursa: radiovacanta.ro

Un abur de apa iti deschide dimineata, in timp ce caii in dansul lor salbatic iti arata locul neputintei tale. Esti liber sa zbori si totusi alegi sa innoti. La nici o aruncatura de bat te indrepti catre un taram de apa fara de sfarsit iar in sens opus dai peste brate de ape scaldate in pesti si microfaune. Un cimitir al etniilor iti deschid in fata o carte cu povesti scaldate in sange de pirati si iubiri neinteles de cuconite atinse de vraja apelor. Cand iti intorci privirea surprinzi chipurile brazdate de soare ale localnicilor. Copiii Soarelui Rasare ce alearga cat e ziua de lunga pentru a produce in cea mai activa luna din an 15 iulie-15 august. Dincolo de acest timp fiecare fuge care incotro dincolo de dincoace de ape pentru a-si duce rai-ul din trai.

Am vizitat si Chilia in alt timp si poate in curand voi vizita si Sfantul Gheorghe, dar sunt convins ca sufletul meu va poposi mereu la Sulina. Nu-i vorba de a alege, e vorba de a simti.

Sursa foto: Radio Vacanta

Comments

comments

One thought on “Mi-e sufletu’ pe ape”

  1. Frumos descrisa imginea Sulinei. Am auzit de multe ori despre frumusetea locurilor, insa spre rusinea mea nu am vazut Delta decat din mers, in drum spre mare, prin Tulcea. Sper sa fac minimul de efort pentru a-mi cunoaste mai bine acest capat de Rai din tara…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *