Mila ca factor destabilizator

Mila
Mila

E usor incomod si penibil sa prezinti varianta deformata a realitatii tale daca nu o intelegi pe a celui ce vrei s-o schimbi. Degeaba ai citit tone de carti daca nu ai incercat niciodata sa-ti modelezi comportamentul fata de societate. Daca plasa ta de siguranta a functionat perfect in momentele de cadere libera nu inseamna ca atunci cand schimbi plasa trebuie sa o tai pe cea veche sau mai rau sa-i explici plasei ca e bine sa mearga inainte, dar sa-si revizuiasca comportamentul. Plasa este o plasa pentru ca asta a ales sa fie.

Liberul arbitru de a alege ne ofera posibilitatea sa ne facem propriul destin mult mai dinamic. Daca unul alege sa iasa din tipare doar pentru a deveni plasa intr-o jungla de lei, trebuie sa-l intelegi si sa-i respecti calea. Niciodata nu subestima plasa, plasa dincolo de functia salvarii are si puterea de a stoca informatie vitala pentru mai tarziu.

E greu sa te trezesti dimineata intr-o alta forma decat cea pe care o traiesti, mai usor e sa te minti dand vina pe altii sau incercand sa-ti ascunzi propriul handicap dupa esecul altuia. Capra vecinului e moarta, dar tu incerci sa vinzi castraveti gradinarului.

Textele optimiste sunt facute doar pentru cei care si-au ales sa fie autisti social si sa nu observe ca dincolo de succesul lor au avut o plasa. Succesul reusitei lor nu s-a bazat doar pe experienta lor si puterea Dorintei, succesul s-a bazat pe siguranta oferita de o terta forta de echilibru. Dar asa e viata facuta, echilibru nu are sens daca amandoi castiga. Totusi dincolo de pozitivismul afisat e cazul uneori sa incetezi sa-ti mai fie mila si sa privesti realitatea drept in ochi.

Mila e un factor destabilizator care nu-si are locul intr-o relatie perfect social-umana, mila ar trebui sa fie constructiva nu dsitructiva. Atunci cand mila se transforma in ascunderea adevarului afisand aparente prietenoase poti sa cazi intr-un razboi criminal de lung. Boala lunga, moarte sigura.

Cand va inceta sa-ti mai pese din mila si vei privi situatia doar ca pe un nou pas de trecere si un punct important in care poti afla ce se ascunde in spatele unui esec, de abia atunci vei intelege ce e cu adevarat o plasa de siguranta. Pana atunci maturizeaza-te si lasa esecul sa-si faca numarul.

„Rudele ti le da Domnu’, prietenii ti-i faci tu.”

Comments

comments

One thought on “Mila ca factor destabilizator”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *