Minciuna Social Media

Comunitatea Social Media

Ne mintim in fiecare zi ca stam pe social media pentru a socializa, dar in realitate stam pe social media pentru a ne hrani ego-ul ranit de singuratate.

Twitter si Facebook inceputurile social media in Romania

Imi amintesc foarte bine ca la inceput cand a aparut Twitter lumea era mult mai deschisa la intalniri ( #tweetmeet -uri ) si mai putin in comunicarea electronica. Comunicarea incepea electronic, dar in scurt timp se pregateau intalniri pentru a suda relationarea dintre noi.

Dupa a venit vremea Facebook si event-urile au devenit o sursa de intalniri om la om in ceea ce priveste comunicarea. In timpul in care a intrat in masa mare facebook atunci au aparut si proteste anuntate prin intermediul acestuia. Daca stau sa ma gandesc 2012 a fost anul protestelor bazate pe conexiunea prin intermediul facebook. #unitisalvam, facebook & salvati Smurd asa imi aduc eu aminte ca am inceput sa comunic prin intermediul facebook. tarziu 2015, 2017-2020 a fost urmat de #colectiv, #coruptiaucide sau #muiepsd #10august. Social Media a avut rolul de a aduna, dar munca s-a facut tot om la om prin intermediul comunicarii directe.

Pandemia, boomeri si comunicarea


Cei mai tineri ar concluziona ca suntem doar boomeri, dar in realitate comunicarea om la om nu se poate inlocui.

Astfel am ajuns in pandemie cand comunicarea online a devenit aproape obligatorie si tot mai multa lume isi doreste sa iasa.

Ce facem in 2021 daca nu social media?! 2021 si distantarea online

Acum ca 2021 a inceput cred cu tarie ca social media a devenit toxic. Dupa ce ne-am mutat toti aici lucrurile au luat-o razna. N-am reusit sa intelegem mecanisul si ne-am adus aici toate frustrarile.

Nu mai rezonez cu acest aspect. Am pierdut abilitatea de a ma certa intr-un scroll infinit pe social media.

Social Media si-a trait oarecum timpul. Mai nou modificarile care tot apar in cadrul site-urilor de profil parca vin sa ne spuna ca ne hranim prea mult cu acest lucru.

De prin decembrie Facebook au schimbat platforma si noul layout obositor m-au facut sa renunt usor usor la timpul oferit acestui mod de socializare.

Twitter si-a modificat conceptul ajungand un „facebook wanna-be” astfel ca si-a pierdut din farmec. Farmecul pe vremuri era cand vedeai in 140 de caractere cum strecurai la inceput un RT in semn de retweet. Acum avem buton care face asta. Lazyyyyyy!

TikTok, Instagram?!

Ooffff! Am pierdut trenul sa pot intelege mecanismul prin care sa fac continut in acest tip de socializare. Oare ii putem spune socializare?! Unde e socializare cand pui poze si video-uri de mici dimensiuni.

Evolutia comunicarii s-a dus departe in nimic. Nu exista comunicare in poza si video. Acolo exista doar liniste su rasete urmate de inimioare si poate un comentariu. De multe ori comentariu este la fel de frugal ca informatia din continut.

Oare exista tiktokmeet-uri?! Oare este Instagramparty?! N-am auzit.

Toti vor sa fie influenti pentru a castiga un ban din asta. Nimeni nu mai vrea sa comunice. Toti vor sa fie! Cam prea mult pentru un popor lipsit de originalitate. Oricat de mult ne-am minti tot ce vedem pe tiktok si ig (instagram) sunt doar plagiaturi de pe formate vazute in marele internet.

Totul s-a transformat in business. Si nimeni nu-si mai doreste fix functia acestor mecanisme: socializare.

Social Media cu lingurita

Ce e de facut?! Nimic mai simplu decat o deintoxicare pentru minte si ochi. E nevoie de pauze lungi si dese. La inceput nevoia de scroll va arata la fel ca nevoia unui fumator de a manevra o tigara intre degete.

Intra in interiorul mintii tale si cauta o pasiune. Sapa adanc in tine si vezi daca nu cumva nu a ramas o piatra neridicata in dorintele tale dincolo de ecranul telefonului, tabletei sau al calculatorului. Acolo ascunsa trebuie sa fie pasiunea ta. E posibil ca in timp ce dezvolti lucrul tau sa poti oferi in viitor si altceva social media-ului. Sa oferi originalitate!

Cand si cand intru in social media, dar nu stau mult. Postez mai rar si doar citesc. Incerc sa nu ma mai incarc de informatie pentru a nu pierde iar notiunea timpului in certuri inutile. Am in gand sa aduc in fata celor care ma urmaresc informatii cat de cat pozitive .

Citesc, repar lucruri prin casa, dau cu bait, ma reconectez cu nevoia mea umana….aveti grija de voi!


#rezist

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *