Mintea de Dincolo, Dumitru Constantin Dulcan

Mintea de dincolo, Constatin Dumitru-Dulcan

Am ramas placut impresionat de cartea Mintea de dincolo scrisa de Dumitru Contantin Dulcan. Trebuie sa recunosc ca pe acest om l-am vazut vorbind in cateva emisiuni inregistrate la tv si redate pe youtube, dar nu m-a impresionat. In urma vizionarii acelor emisiuni mi-a devenit antipatic. Cartea scrisa de el in schimb mi-a schimbat perspectiva asupra vietii asa cum am stiut-o pana in prezent.

Nici acum nu cred ca ma impac cu el cel care vorbeste, nu stiu inca de ce. Sper sa aflu. Insa cel care scrie imi este de ajuns. Dupa ce am citit cartea aceasta am intentia sa-i citesc si restul de carti pentru a gasi lucrurile despre care face vorbire in aceasta carte cand face referire la ele.

Mintea de dincolo scrisa de Dumitru Constantin-Dulcan

Ce este Mintea de dincolo!? Mintea de dincolo este o adunare de experiente traite de oameni din diverse timpuri si colturi ale lumii drept exemplu pentru noi ceilalti. Nivelul cunoasterii in lumea materiala a ajuns la un nivel atat de avansat incat nu mai avem voie sa excludem lumea spirituala din evolutia noastra prezenta, dar si trecuta.

Prin analiza experientelor traite in moarte clinica a catorva dintre victimele acestor evenimente, dar si din experientele celor care si-au indus astfel de iesiri, omul incearca sa explice lucruri care nu s-au putut explica pana in prezent.

Mai zilele trecute am dat peste un medic de profesie care excludea partea holostica din posibilitatea reparatorie a unei vieti omenesti. Poate ca are dreptate daca ne gandim ca nivelul de sarlatanism in acest domeniu este destul de ridicat, dar nu are dreptate din punct de vedere al acelui procent mic de posibilitate reparatorie in ceea ce priveste viata unui  om. Daca exista o singura sansa de reusita de ce sa nu lucrezi in paralel pentru o evolutie mai buna?! Doar pentru ca tu esti medic si ai senzatia ca doar meseria ta este totul in tratarea omului!?

O astfel de analiza egoista nu-ti va permite in viitor sa evoluezi in aria aleasa de lucru. Si daca tot ai primit darul asta de a fi un medic bun de ce sa nu accepti si sa conlucrezi alaturi de semeni tai pentru un om mai bun!?

Ce incearca Dumitru Constantin-Dulcan sa ne spuna prin cartea aceasta?! Ca omul ca fiinta terestra este strans legata de Divinitate si de misiunea pe care si-a ales-o pe Pamant. Omul ca parte din Lumina este o combinatie de lumina si materie care se intrupeaza pe Pamant avand un scop pe care si-l alege singur dinainte.

Dumitru Constatin-Dulcan

Misiunea personala

Fiind cel care alege Misiunea Personala pentru a reveni pe Pamant il face sa fie si Judecator atunci cand dupa moartea se intoarce in Lumina. Dumnezeul autoritar despre care s-a facut vorbire in cartile religioase este de fapt componenta de Lumina care sta in om si care odata intoarsa din calatoria de pe Pamant isi face o analiza obiectiva a gradului de rezolvare a problemei.

Partea cea mai distractiva a vietii este ca noi venim cu misiunea asta personala pe Pamant, dar nu o cunoastem. Drumul pe care-l facem este lectia de care avem nevoie noi ca spirit de Lumina.

Acestea fiind zise putem trage concluzia ca raul pe care-l personificam prin Diavoli si Iad nu prea sunt reali. In realitatea raul este componenta materiala si binele este componenta de Lumina.

Noi traim pe Pamant pentru a gasi calea prin rau sa atingem starea de Lumina. Pana si izgonirea din Rai poate sa fie concluzionata printr-o revenire pe Pamant pentru a invata drumul catre Lumina.

Lectia iubirii

Lectia cea mai importanta din toata povestea carti este ca trebuie sa invatam sa ne iubim si sa ne privim ca un tot unitar. Daca unul singur gandeste rau atunci tot spectrul de Lumina este murdarit si toata evolutia noastra cade. Putem evolua daca ne salvam unul pe altul daca ne tragem spre Lumina.

Viata nu este conditionata de starea materiala. Starea materiala este conditia sa invatam sa traim. Viata inseamna intoarcerea in Lumina prin lectia de care trebuie sa ne aducem aminte.

Cea mai frumoasa parte din toata cartea aceasta este ca experientele respective au fost trecute prin filtre de stiinta si s-a ajuns la aceeasi concluzie a religiei. Practic religia acum 2000 de ani a inteles un lucru, dar a fost nevoie de greseli succesive pentru a-l invata.

Usor, usor materia trebuie sa invete sa revina in lumina. Cand spun Lumina ma refer la ceva mai mult decat putem intelege multi dintre noi. Sunt putini oameni care au avut acces la Lumina creatoare si care au inteles esenta.

Si daca nu ai un trecut religios asa cum pot sa afirm ca am eu iti recomand sa citesti aceasta carte pentru ca scrierea ei se bazeaza pe experiment stiintific. Nu-i o chestie gen Pilde din Biblie.

Sunt lucruri studiate si care sa nu poata sa fie puse in carca altor fenomene. S-au eliminat toate variabilele care ar putea demonta rationamentul. Merita sa citesti cartea si doar pentru a gasi o bresa in rationamentul acestora…evolutia vine din studiu.Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *