Mişcarea Rezist România – O mișcare cât un ghimpe în coasta politicului! 6 ani de la momentul 2017

#rezist miscarea rezist

Pe 20 ianuarie 2017, zeci de mii de oameni au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva abuzurilor politicilor guvernului din momentul respectiv.

Mișcarea Rezist România a fost importantă pentru mișcarea civică și conștientizarea publică a problemelor din societate. Protestele au atras atenția asupra problemelor politice și au stimulat discuții publice despre libertățile civile și corupție.

La 6 distanță se vede că acest protest civic a avut un impact semnificativ asupra conștientizării publice și a discursului public în privința problemelor politice și a libertăților civile.

Ce este Mişcarea Rezist?

Mișcarea Rezist este o mișcare socială și apolitică care apare ca reacție la ceea ce se întâmplă în România.

Este un ghimpe în coasta politica, un răspuns la corupția guvernamentala, la manipularea și minciuna care au devenit normale în ultimii ani.

Rezistența a început ca o reacție spontană a societății civile la modul în care se schimbau legile pentru a favoriza oamenii din interiorul sistemului și pentru a-i exclude pe ceilalți.

A fost un moment de trezire pentru societatea românească, ansamblul acestor mici gesturi de protest fiind cumulate intr-o mişcare socială puternică.

Povestea cu Mişcarea Rezist

După șase ani de la momentul în care a apărut pe scena politică românească, mișcarea Rezist se menține puternică și activă.

Rezistența inițială față de guvernarea PSD a fost motivată de faptul că partidul a încercat să pună în aplicare o serie de măsuri juridice ale căror efecte ar fi avut un impact negativ asupra celor care erau condamnați.

În 2017, guvernul din România a încercat să modifice articole din Codul de Procedură Penală care ar fi avantajat liderul PSD, Liviu Dragnea.

Una dintre aceste modificări ar fi permis unei persoane condamnate definitiv să ceară rejudecarea dosarului în cazul în care hotărârea de condamnare nu era semnată și scrisă de judecătorul care a soluționat cauza.

Pe lângă acestea, PSD a încercat sǎ punǎ în aplicare o reformǎ a justiţiei ce urma sǎ favorizeze infracţionalitatea şi impunerea unei amnistii pentru corupţie.

Scopul declarat pentru Mişcarea Rezist

Rezistența a început ca un grup de cetățeni care s-au îndreptat împotriva abuzurilor și corupției Guvernului României.

De-a lungul anilor, mișcarea Rezist s-a extins și a devenit o mișcare națională, care urmărește să promoveze valorile democrației și statului de drept.


Cei care participau au înteles că o societate democratică funcţionează cel mai bine atunci când cetăţenii sunt activi şi participanţi la luarea deciziilor politice.

Prin urmare, mișcarea Rezist s-a concentrat pe crearea de mecanisme prin care cetăţenii pot să se implice direct în viaţa publică.

Are Mișcarea Rezist lider?!

Mișcarea #rezist din România nu a avut un lider oficial sau recunoscut, deoarece acesta a fost un protest civic spontan, al cărui scop a fost să exprime nemulțumirea față de guvernare și să solicite schimbări politice.

Desi nu au avut un lider central, protestele au fost organizate prin intermediul rețelelor sociale și prin intermediul unor ONG-uri care au susținut cauza. Mulți activisti și lideri ai societății civile au participat la proteste și au încercat să influențeze deciziile guvernului prin intermediul discursurilor și acțiunilor publice.

În ciuda lipsei unui lider clar, mișcarea #rezist a avut un impact considerabil asupra societății românești, prin creșterea conștientizării publice asupra problemelor politice și prin schimbarea percepției publice față de guvernare.

Mișcarea Rezist în România a fost o stare de spirit!

Acest lucru a condus, în unele cazuri, la implementarea unor schimbări pozitive, precum îmbunătățirea transparenței guvernamentale și a luptei împotriva corupției.

În general, mișcarea #rezist a arătat că societatea civilă poate avea un impact puternic asupra politicii prin intermediul acțiunii colective și a angajamentului civic.

Chiar dacă nu a avut un lider clar, mișcarea a demonstat că un număr mare de oameni care împărtășesc aceleași valori și preocupări poate provoca schimbări semnificative în societate.

Cum a influențat Mișcarea Rezist România anilor 2017-2019?

Mișcarea Rezist din România a avut un impact semnificativ asupra societății și a politicii din țară între 2017 și 2019.

Mișcarea a stimulat participarea civică și conștientizarea publică asupra problemei corupției și a libertăților civile. Manifestațiile publice și acțiunile societății civile au atras atenția asupra abuzurilor guvernamentale și a necesității de reformă a sistemului politic.

Protestele organizate de Mișcarea Rezist a influențat direct politica guvernamentală. Propunerea guvernamentală de modificare a Codului de Procedură Penală a fost oprită datorită presiunii publice și a protestelor. Acest lucru a ilustrat puterea societății civile de a se opune abuzurilor guvernamentale și de a influența deciziile politice.

Mișcarea a crescut gradul de conștientizare asupra problemei corupției și a influențat discuțiile publice despre necesitatea reformării sistemului politic. Acest lucru a contribuit la creșterea interesului și angajamentului civic, care poate duce la schimbări durabile în politica și societatea românească.

În ansamblu, mișcarea #rezist din România a arătat că participarea civică activă poate avea un impact real asupra politicului și societății. Poporul a înțeles că cetățenii au puterea de a influența deciziile guvernamentale și de a apăra drepturile și libertățile lor.

Video: Mișcarea #rezist – Mii de oameni în stradă în 2017-2019 (TVR)

Concluzii

România este un stat complex, iar lupta pentru o societate mai justă și mai echitabilă este una continuă.

Mișcarea Rezist a început în anul 2017 și a cunoscut o creștere exponentială în perioada următoare.

Misiunea lor era de a conecta persoanele care iși doresc să lupte pentru valorile democratice și statul de drept, oferind o platformă pentru aceste voci.

Mișcarea #rezist a fost formată dintr-o mulțime diversificată, cu membri din toate colturile României, dar si din Diasporă. Cu toții ne-am unit sub sloganul #REZIST.

Află ultimele știri din Ilfov!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *