Moneda Euro

banking business cent

Cautam astazi niste informatii legat de cateva monede gasite pe ici colo si am dat peste povestea interesanta a Euro-ului. Euro este moneda folosita intr-o parte dintre tarile membre UE. Nu toti participanti in aceasta uniune au trecut la aceasta moneda. Spre exemplu Romania a tot avut deadline-uri de trecerea la aceasta moneda, dar niciodata nu s-a concretizat. Ultimul termen pentru adoptarea Euro-ului la nivel national este 2024.

Euro a devenit in mod oficial moneda UE a 19 dintre 28 statele membre ale UE. Aceasta moneda a fost introdusa in spatiul UE in anul 2002. Pregatirea de trecere la o moneda unica in spatiu uniunii a durat 40 de ani. Definirea criteriilor de aderare la zona Euro este una dintre responsabilitatile care revin Bancii Centrale Europene si a Comisiei Europene. Acestia au rolul si de a mentine valoarea si stabilitatea acestei monede.

Ce mi-a atras atentia pentru a scrie despre moneda euro este componenta de reprezentativitate in ceea ce priveste moneda de metal care circula in zona. Moneda Euro este definita de o fata comuna europeana in care este cuprinsa valoarea monedei, in timp ce partea a doua a acesteia are o componenta nationala data de alegerea unui desen ales de catre statul membru UE care face emisia de moneda. Astfel fiecare stat care adera la moenda euro are unul sau mai multe desene alese pentru a aparea pe moneda. Aici puteti verifica toate aceste desene alese de tarile membre care au aderat la Euro.

Cu speranta ca in 2024 vom trece si noi la zona Euro abia astept sa vad ce desen vom alege ca fiind reprezentativ pentru Romania. Avem nevoie sa ne punem amprenta pe moneda pentru ca atunci cand cineva pune mana pe o astfel de moneda sa se uite cu admiratia catre Romania.

Mai puteti citi si cum sa nu va comportanti atunci cand sunteti cetateni europeni!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *