Nationalism

Steagul Romaniei pe Arcul de Triumf
Steagul Romaniei pe Arcul de Triumf

Suntem ipocritii fara margini care purtam nationalismul ca un stindard cand avem interes si pe care il lepadam de graba ce interesul ne poarta spre materialul de care suntem cuprinsi pana la cer.

E 24 ianuarie 2011 si la Iasi poporul si-a huiduit presedintele in timp ce Imnul Romaniei era cantat. Cum poate un popor sa mai lase sa cante un Imn pentru un presedinte care nu mai are nici un Dumnezeu si nici o tara?!? Imnul este sfant atata timp cat este cantat celui ce se cuvine. Din pacate Presedintele actual nu are de ce sa mai primeasca onorurile militare odata ce anunta cu zambetul pe buze taieri si reduceri in masa, fara o coerenta a unei politici. Si oricum treaba asta era a guvernului nu a presedintelui, practic si-a incalcat preorgativele din punctul meu de vedere.

Un presedinte care talkshow-uieste din fata unui carut de hypermarket nu mai merita nici un fel de respect si va avea parte de tot dispretul poporului sau. A vazut careva dinte voi pe Obama la hypermarket vorbind de actiunile guvernului sau?!? Nu cred.

Nationalismul este o virtute pentru care se moare. Nationalismul este trait nu aratat din semne si gesturi. O mana adusa la inima cand asculti imnul nu te face automat si nationalist. Nationalist este cel care isi iubeste tara fara sa epateze ca o face. nationalist este cel care moare pentru un ideal sau care nu-si paraseste credinta in popor si tara.

Eu unul nu ma pot numi nationalist. Nu sunt atat de puternic incat sa sufar pentru tara mea. NU ma simt nationalist pentru ca prea multi o fac in fata camerelor de filmat fara a transmite macar un fior de respect. NU sunt nationalist pentru nu ma lupt pentru tara mea. Nu sunt nationalist pentru ca nu o simt ca fiind a mea. Nu sunt nationalist pentru ca nu cred cu toata fiinta mea in Dumnezeu.

Imi pare rau ca nu vrem sa ne educam pentru a evolua, in final va las in grija lui Petre Tutea:

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *