Ne-a pedepsit Dumnezeu

Un crestin veritabil iti va spune ca ce e afara(furtuni/cutremure/focuri/razboaie) este o pedeapsa a Divinitatii pentru ca suntem rai; si e fix acelasi crestin care se bate pentru o sticla de 5 litri de agheasma.

Traim vremuri luminate si inca mai avem reminiscente ale trecutului neexplicat. Acum cand ai posibilitatea sa intelegi fenomene ale naturii din programe televizate tu alegi sa te uiti la tot felul de tampenii pe tv. Unele dintre canale s-ar putea sa-ti explice de ce Dumnezeu nu e chiar The Bad Guy care urmareste cand si unde sa mai arda cate un popor pentru ca nu a fost cuminte.

NU vrei tv poti citi o carte…Poftim?!? Cum sa citesti tu carti cand esti ocupat sa rasfoiesti Cancan, Libertatea, Click sa vezi cine cu cine s-a mai cuplat sau cine a aparut la Capatos in fundu gol ca sa faca si tembeliziunea rating. Nu ratezi nici o crima de la stirile de ora 5:00, te scuzi ca o faci doar ca sa mai afli si tu noutatile insa in sinea ta esti posedat de dorinta diabolica si morbida de a ascult toate grozaviile. Esti bolnav, dar te tratezi cu ignoranta crestina.

Si eu am credinta in Dumnezeu dar nu intr-un Dumnezeu zugravit pe modelul: „Asta nu bagam in Biblie ca s-ar putea sa se prinda prosti si sa nu mai cotizeze la sistemul nostru, asta bagam ca e pe baza de Babau care ii pedepseste”.

Asadar oameni buni si dragi crestini Babau nu exista. Dumnezeu nu se ocupa cu politia crestina a vietii, fiecare isi traieste viata si-si ia rasplata direct din viata. Nu uitati de cuvintele unui rocker(Ronnie James Dio) care poate a fost mai credincios decat o Catedrala a Mantuirii Neamului plina de „evlaviosi”: “Raiul si Iadul sunt aici pe Pamant! De tine depinde daca il alegi sau nu.”

Comments

comments

4 thoughts on “Ne-a pedepsit Dumnezeu”

  1. Scrisese Lazarev, intr-o carte de-a lui ( din cele multe scrise ), ca – prostul nu asculta decat de bici -, era vb de neajunsurile spirituale. Asa ca si asta cu BauBau e cumva folositoare, nu asculti de vocea constiintei, atunci asculta macar de frica. Altminteri, de acord cu tine, fiecare isi incaseaza acum ce e de incasat si in vietile urmatoare ( daca crezi in conceptul de karma, eu una cred ).

    1. Cat timp cel care tine biciul nu incearca sa educe animalul si profita de pe urma slabiciuni lui e un animal mai prost decat animalul de-l pastoreste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *