Niculae incotro mergem, Domnule?!?

socialism
socialism

Se pare ca de 20 de ani ne scaldam intr-un dulce reumatism politic si nu reusim sa gasim calea spre o democratie curata in care mediul privat sa functioneze pe profit pentru a putea sustine si aparatul bugetar.

Un aparat bugetar supradimensionat de PCR=Pile Cunostinte Relatii care dateaza inca din Comunism sugruma o economie care nu se poate lansa cu adevarat. Hatisul de relatii bugetare si contracte oferite pe prietenii nu reprezinta o economie viabila, reprezinta un mediu de afaceri la colt de bloc intre 2 seminte scuipate cu un pet de bere.

Citeam ieri la Dl. Cristian Diaconescu despre de ce a ales UNPR-ul si mi-a venit sa rad, pai cum Domnule sa vrei sa reinventezi stanga cu aceleasi personaje din PSD?!? Trist, dar daca n-au reusit sa faca ceva in PSD de ce ar face intr-o alta formatiune? Altfel spus, iertata sa-mi fie comparatia grosolana, e exact ca-n bancul acela cu papagalul si bordelul: „- Meserie! Casa noua, matroana noua, fetite noi… cunostinte vechi… salut, Vasile!

Am auzit recent din gura unui tanar politician ca nu conteaza ca esti de dreapta sau de stanga caci toate doctrinele trebuie sa aiba si politici sociale si liberale. Cu tot respectul pentru tineretul politicianist, dar asta este o gandire care nu ofera perspectiva unui viitor prea bun in politica sau ofera ambiguitatea unui centrism desantat care sa ofere puterea rozei vanturilor:” Te intorci dupa cum bate vantul politic!”.

Am gasit pe mediile de socializare ale partidelor existente tineri care doresc sa faca reclama partidului lor din dorinta de a fi observati, dar care nu reusesc decat sa ofere o imagine goala. La ce ma refer? Sunt putine persoane care au inteles ca un cont de socializare nu trebuie sa contina mesaje alandala doar pentru a avea un timeline incarcat si vizibilitate, ci are nevoie de mesaje care sa atinga acel public pe care-l doreste la vot.

Suntem intr-o remiza politica de 20 de ani: 3 mandate Stanga vs. 3 mandate Dreapta. Nimeni nu a reusit sa ofere perspective bune pentru viitor. Tot ce s-a facut bine, s-a facut pentru ca au existat bani oferiti de economia europeana sau a existat o sula in coaste aplicata de fondurile strainein favoarea unei legi sau a alteia.

De 20 ani ne aflam inca in Piata Universitatii incercand sa-l dam jos pe Ceausescu, dar Ceausescu nu vrea sa se dea jos. Fiecare glont care a patruns in trupurile celor doi, intr-o seara de Craciun a unui an 1989, s-a implantat in constiinta colectiva omorand in noi umanitatea prin care ar trebui sa ne salvam.

PS: Am ales sa vorbesc despre stanga pentru ca in sufletul meu zace un socialist amorf. Daca intorci oglinda spre dreapta vei vedea fix acelasi lucru, dar n-am vorbit de ea pentru a nu fi acuzat ca ma aliniez politicii mogulilor cei rai.

Comments

comments

One thought on “Niculae incotro mergem, Domnule?!?”

  1. @Madalina: Ni se potriveste. Culmea e ca si atunci tot cam astea erau problemele…Suntem presetati sa uitam, poate de aia zic astia ca aici e Gradina Maicii Domnului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *