Nobel sau cum sa agiti marfa!

Liu Xiaobo
Liu Xiaobo

Nobel pentru pace acordat dizidendului Liu Xiaobo, numai despre asta aud in ultima vreme pe mediile de presa si bloguri.

Simt o oarecare dorinta in populatiile democrate de a subjuga sistemul comunist chinezesc. E adevarat ca libertatea de expresie trebuie sa o aiba toata lumea, dar nu libertatea de expresie instaurata cu pumnul si dinamita. Va mai aduceti aminte cine a inventat dinamita? Alfred Nobel.

Acest premiu pentru pace pare mai mult o manusa aruncata unui sistem care este periculos pentru suprematia democratiei. In plina criza materiala pe fondul unei puternice crize spirituale nevoia populatiei se indreapta catre un sistem care le ofera o supapa pentru instinctul de conservare.

Miscarea este una buna pentru tonusul democratiei si pentru cei care inca mai cred in libertatea de expresie a democratiei, insa exista si un procent mare de populatii care incep sa priveasca spre comunismul chinezesc ca spre solutia de trecere prin criza. Practic supravietuirea unei societatii civilizate trebuie admita dualitatea i

Urmatoarea lupta politica trebuie data la nivel de ideologie si spirituala, iar tarile civilizate cu trecut in democratie nu sunt pregatite sa dea o astfel de lupta

Sursa foto: Dimensiunea Umana

Comments

comments

2 thoughts on “Nobel sau cum sa agiti marfa!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *