Nu renunt la confort!

Imi aduc aminte ca la mutarea mea la curte primul gand a fost „NU RENUNT LA CONFORTUL PE CARE IL AVEAM LA BLOC”. Asa ca solutia cea mai buna era o centrala termica. Insa cum eram incepator m-am lasat pe mana unor „neni priceputi” si nu am ales Centrale termice oferite de Roinstalatii. Si trebuie sa recunosc ca tare rau mi-a parut. Probabil a fost si acea perioada una de „tras canoane”, ca sa imi intre in cap, ca atunci cand vine vorba de centrale termice trebuie mereu sa apelezi la specialisti.

De ce? Pentru ca oamenii astia chiar stiu procedurile de resetare sau de punere in functiune si anumite TIPS-AND-TRICKS din experienta. Plus centralele termice noi nu mai au procedurile separate pentru partea mecanica si pentru partea de programare, ci sunt imbinate una cu cealalta intr-un mod optim de functionare. Iar daca vorbim de centralele termice in condensatie, acestea cred ca sunt „varful piramidei optimizarii” si al combinarii partii mecanice cu cea de programare intr-un tot unitar superb.

Daca insa vorbim de o centrala pe care as vrea sa o incerc si pe careia as vrea sa ii vad limitele, aceasta ar fi una pe peleti. Cu acest tip de centrale termic inca nu m-am intalnit si din lectura mai multor documente despre ele, pare o „masina” tare provocatoare. Plus ca daca acestui tot unitar ii adaugam si un snec de transport pentru peleti, ansamblul este deja o mica uzina tare interesanta. Si cel mai tare lucru este ca tu esti „stapanul” acestui mic univers. Si daca reusesti sa il faci sa functioneze perfect, caldura oferita de o astfel de centrala termica e una constanta si fara „varfuri de temperatura” asa cum se intampla la cele clasice pe gaz.

Pe de alta parte (acum ma gandeam) d ce nu asa da eu mai bine la Facultatea de Instalatii? Cred ca mi-ar placea si as putea sa o fac la Seral. Ar fi o chestie provocatoare si noua „profesie” ar fi una facuta din pasiune. Asa ca daca veti vedea la mine pe Facebook status-uri de genul INVAT sau SUNT IN SESIUNE, sa stiti ca de la asta mi se trage! 😀

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *