Nu-ti pastra toate oualele in acelasi cos

Internet PC

Titlu de mai sus este imprumutat de la Unchiul Sam si l-am invatat inca din facultate cand studiam piata de capital si bursele. Tarziu am descoperit ca are aplicabilitate cam in toate domeniile putand sa fie adoptat ca motto de viata. In situatia de fata oalele noastre sunt reprezentate de Externalizarea de Servicii IT(fixmypc.ro/servicii/hardware/externalizare-servicii-it/).

Mai pe larg vorbesc despre situatia in care o firma sau o institutie este pusa in fata alegerii intre a creste un departament IT sau sa faca o externalizare servicii IT. Cand pui pe hartie costuri si beneficii in ceea ce priveste externalizare it vs departament vei putea usor observa ca departamentul va fi mai ieftin. Dar pe hartia ta nu apare si componenta de calitate. Cand pui cifrele la treaba ai tendinta sa omiti partea cea mai frumoasa si anume maiestria oamenilor.

De cele mai multe ori in decizia de externalizare it tinem cont de costuri si mai putin de capacitatea de a rezolva rapid problemele. Ne bucuram atat de tare ca avem o reducere de costuri incat uitam ca in situatiile cheie cand treaba „arde” nu ne vom putea baza pe un raspuns rapid si curat.

In situatia de fata am descoperit echipa FixMyPC care mi-au spus inca de la inceput ca ei nu sunt un service de calculatoare care presteaza munca pentru persoane fizice. Ei se ocupa de externalizarea it pentru firme si institutii.

De ce ai opta pentru o externalizare servicii it cu aceasta echipa?!

  • Personalizeaza oferta in functie de nevoile clientului. Fiecare firma/institutie are o nevoie specifica de un anume serviciu astfel incat activitatea sa nu fie perturbata.
  • Experienta in externalizare it castigata in cei 8 ani de activitate i-au ajutat sa gaseasca mult mai eficient rezolvarea unor situatii ce pot aparea in functionalitatea a tot ceea ce tine de IT intr-o firma/institutie.
  • Nu mai trebuie sa te preocupi de pregatirea angajatilor din departamentul IT, acum externalizarea it acopera toate nevoile firmei tale.

In concluzie este bine sa ai in vedere ca un specialist la timpul lui face cat un departament in cativa ani. Daca dezvolti un departament it poate ca pe termen scurt este mai ieftin, dar cand apar problemele mari si se depaseste o anume limita de timp in rezolvarea acestora, parca iti pare rau pentru bugetul salvat in timp. Ramane cum am stabilit in titlu nu e bine sa ne tinem toate oualele in acelasi cos.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *