Numerele vii, Firicel Ciarnau

Am terminat de citit cartea „Numerele vii” scrisa de Firicel Ciarnau.

Am inteles si n-am inteles cartea asta. Am inteles ca fiecare are un scop pe acest pamant si scopul fiecaruia se poate aproxima prin matematica, o mai veche obsesie a mea pentru a exprima tot ce exista prin matematica. E o matematica ciudata bazata pe presupuneri si multe asa zise mesaje primite, decriptate din balonul constiintei comune.

De ce recomand aceasta carte?! Pentru ca iti deschide orizonturi filosofice asupra vietii. Pentru ca una peste alta mesajul este unul pozitiv si instiga la echilibru, un mesaj foarte bun pentru prezent. Pentru ca explica intr-un fel logic Biblia, Biblie pe care multi nu au reusit s-o faca inteleasa chiar daca au propovaduit-o fara sa o inteleaga.

Ma bucur ca am aflat din nou ca prostiile gen „666” sunt inventii pentru cinematografie si stilistica de paranormalsi SF pentru ultrasi intr’ale credintei fara de cercetare, dar cel mai tare ma bucur ca se poate privi toata istoria prin prisma obiectiva a matematicii. Matematica este singura materie pragmatica si obiectiva care poate exprima si dezvolta o teorie complexa despre univers si drumul pe care trebuie sa-l apuce acesta…asadar nu va fie frica de Matematica, ea este in noi chiar si fara sa stim.

Ce n-am putut sa patrund profund din carte sunt iesirile in decorul astrologiei. Nu rezonez cu toata nebunia si psihoza Omului Modern de a se invarti zi de zi dupa ce-i dicteaza „astrele” prin gura unor „profeti de mucava”. E adevarat ca in carte a fost tratata astrologia pragmatic si fara interferente moderne in explicatii, dar totusi nu am putut patrunde in esenta si chintesenta utilitatii acestor informatii astrologice. Poate sunt limitat in sectorul respectiv. Cred ca va trebui sa recitesc cartea cu pixul in mana si sa repet anumite pasaje pentru a putea percepe mesajul pe care nu l-am cuprins.

Asadar citire usoara daca vreti sa va adanciti in numereologie, astrologie si taine ale Universului apropiat.

Urmatoarele carti de citit sunt povestile lui Mihai Pacepa despre Orizonturi rosii si The Great Gatsby(cel in limba engleza) recomandat de Ionuca.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *