O oferta de nerefuzat!

De cate ori nu ati primit telefon si de la celelalt capat al telefonului nu ati auzit:”Sunt aici pentru a-ti face o oferta de nerufuzat!! Ce zici?!?”

Deja cand aud formularea mi se urca sangele la cap si stiu ca urmeaza o oferta, un rahat publicitar imbracat intr-o forma care mie sa-mi para avantajoasa. De fiecare data primul impuls e sa injur si sa-i trantesc apelul in nas, dar de fiecare data cand pot ii las sa-si spuna povestea pana la capat. In timp ce desfasoara script-ul ales ii poti simti bucuria si totodata aroganta castigului in glas. Daca-i si aspunzi din cand in cand poti semnala in tonul vocii o dregere din mers. Din nesiguranta inceputului vei vedea ca la final ajungi sa vorbesti cu  pseudo „lupul de pe Wall Street”. Daca in timp ii si raspunzi jocului de vanzari deja el crede ca ii mananci din palma si pana la final bati palma cu el. Dupa ce si-a terminat discursul invatat sau citit trebuie sa incepi sa pui intrebari. Intrebarile sa fie usoare de incalzire. Ii incalzesti confidenta si increderea ca tu si el veti incheia astazi o afacere.

La final il lovesti in moalele afacerii spunandu-i ca nu vei cumpara ce-ti vinde el pentru ca abonamentul+suma initiala este cu mult mai mare decat amortizarea in timp a investitiei. Si-n plus oferta lui te leaga de firma pentru care lucreaza pentru inca o perioada de timp, iar tu preferi libertatea.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *