O tara, o economie, productie

Business - Respecta daca vrei respect
Business – antreprenori si economie

Avem o tara cum o conducem? Avem o tara, dar nu avem lideri care sa reuseasca sa ne puna pe picioare. De 20 de ani de zbatem sa trecem la o economie viabila pentru un stat matur democratic.

Pana in ’89 baza era productia, Ceausescu a mizat totul pe cartea platirii datoriei externe si pe productie interna, dupa am facut greseala sa picam in plasa intinsa de Europa si sa devenim un stat exclusiv consumator. Aveam prea multe finante si eram periculosi sa cream un stat puternic intr-o zona strategica. Un stat puternic in poarta Balcanilor catre Orient reprezinta un consum prea mare in cazul in care ai de negociat o miscare de trupe rapide sau o pozitionare de baterii de aparare sau de atac.
Am facut o greseala mare pentru ca am fost prea deschisi catre o societate exclusiv de consum si cum aceasta situatia nu putea continua la nesfarsit, am ajuns in criza.

E timpul sa ne regandim pozitia de societate de consum si sa incepem usor usor sa si producem. E greu sa schimbi mentalitatea de buticar care ia de aici si da colo, dar nu e imposibil.

Imprumuturile de la FMI sunt ca un drog pentru o economie instabila ca a noastra, cu cat luam mai mult cu atat ne mintim mai mult ca o ducem bine. e timpul sa infruntam economia la cifrele reale si sa cautam o solutie de iesire din criza economica, chiar daca asta ne arunca intr-un viitor plin de munca si cu satisfactii din ce in ce mai mici. Ca s-o ducem bine mai intai tre sa muncim.

E momentul sa giram adevaratii afaceristi care vor sa faca productie in tara si sa exporte pentru a aduce bani in economie si in plus sa exportam buticari potenti in vest pentru a munci pe terenul lor in folosul nostru.

Politica actuala nu ofera o perspectiva in acest sens pentru ca se bazeaza pe o mostenire de familie a datoriilor politice: Copiii preiau afacerile familiilor politice si mai departe politica parintilor.

Trebuie sa ne asumam riscul sacrificiului pentru a evolua!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *