Obsedat de DEMOCRATIE

In ultima vreme scriu foarte mult despre democratie si privesc tot mai adanc in acest curent pe care ar trebui sa-l imbratisam. Mult timp am crezut si folosit ideea cum ca Biblia este despre socialism si ca este cel mai vechi socialistic document din lume. M-am inselat, Biblia este despre democratie si liberul arbitru, PUTEREA de a alege.

Cu totii gandim si vorbim despre cartile Sfinte bazandu-ne in cea mai mare parte pe ce ne povestesc Sfinti Parinti si pesoanele antrenate pentru a educa social. Insa fiecare are propriul filtru de ratiune prin care prizeaza/cerne informatia. Daca informatia este primita pachet deja distorsionata este greu sa descifrezi un mesaj dintr-o Poza Mare preparata, e fix ca si cum ai incerca sa descompui un puzzle mare lipit intr-un puzzle micsorat.

Democratia nu este despre a da cuvant tuturor nebunilor. Democratia este despre a asculta pe omul care reuseste sa adune o mai mare audienta folosind orice mijloc. Cum era vorba din Desene animate si Chaplin:” Nu aveti voie sa faceti asta, asta si asta”…in timp ce comicul personaj lovea in adversar pregatindu-l pentru lupta cea „dreapta”.

Democratia este cuvantul care defineste starea sociala prin care omul trece din starea de anarhie in starea de anarhie organizata. Avem nevoie de anarhie pentru a ne pastra salbaticia animalica de inceput, dar avem si mai mare nevoie de legi care sa ne forteze pe zi ce trece sa ne respectam oamenii din jurul nostru de propria rautate si invidie. Democratia si legea ofera un sprijin liberului arbitru, transpune in fapte cateva lucruri lumesti care te transforma pe tine interiorul, spiritualul.

Suntem animale…educabile. Avem nevoie de democratie pentru a putea supravietui social si pentru a ne educa liberul arbitru.

Comments

comments

One thought on “Obsedat de DEMOCRATIE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *