„ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”

ochi pentru ochi

Legea Talionului ne guverneaza pe toti. Nu stiam ca e atat de prezenta si azi printre semenii mei. Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte inca suntem aici.

Ma distreaza cum ne ascundem cu masti albe de noi cei negri. Norii negrii zboara taios peste fiecare vorba pe care o joci in dansul vietii. „Ochi pentru ochi” caci faptele bune sunt bune doar atunci cand ne aduc noua profit. E distractiv cum te poti plia peste o piata incercand sa sugrumi competitia imbracat in frac si pozand intr-un gentelmen.

Si dinte pentru dinte. Fiecare castig pe care-l vad si ceilalti e un motiv in plus sa primesti inapoi zambete false si ganduri de poleiala. E o lume tampita in care dragostea si respectul sunt brand-uri vandute ca fiind reale.

Omul demn si drept a murit incercand sa se logheze intr-un joc ce nu a fost desenat pentru el. Te poti alatura jocului, dar niciodata nu poti pretinde ca esti in joc. Competitia va avea grija sa-ti aminteasca despre cine nu esti.

O lege a talionului pentru fiecare se intampla cand nici nu gandesti. M-am saturat sa dau vestile proaste cand nimeni nu le cere. M-am saturat sa prezint negrul alb cand negrul e doar negru. Gust in fiecare zi pacatul de a incerca sa inteleg si sa iert.

Am intrebat in gol cand nici o intrebare nu cauta raspuns. Am gasit doar ranjete de fiare si un ecou de gheata. Am zis in zare cand o intrebare a gasit un raspuns. Am intalnit doar masti intr-un carnaval de foc.

Si totusi nu intelegem ca scopul e sa intelegem. Noi ne axam pe putere si uitam sa intrebam raspunsul. Suntem prea plini de noi si prea goi de voi. Ne intoarcem goi si morti in jocul de teatru pe care-l jucam pana la final.

„Ridicati cortina, e timpul sa jucam!”

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *