Omul cat traieste invata

Am crezut ca in viata e bine sa te gandesti si sa traiesti pentru a gasi solutii sa iesi din crize si sa scoti si pe altii din criza. E total gresit, conform utlimelor mele studii aprofundate prin experiente repetate de a ma lovi cu capul de un zid fictiv.

In viata e bine sa nu-ti pese pentru ca nu merita. E bine sa ai o viata comoda si fara stres chiar daca o sabie imaginara planeaza asupra capului tau. Metoda strutului e eficienta cand si Providenta joaca in teren alaturi de tine. Ca sa parafrazez echipa de fotbal a Romaniei e bine cand arbitru trage cu tine, Dumnezeu a fost roman si terenul este asa cum joaca cel mai bine echipa mea.

ebloguri.ro
ebloguri.ro

O vorba batraneasca „facerea de bine …de muma” si nu zice rau. Eu din pacate nu pot sa ma incadrez la prima categorie datorita unei educatii pe care am primit-o. Datorita pentru ca din cauza era daca as fi crezut ca educatia este proasta.

Daca dorm mai mult decat imi trebuie incep sa-mi pierd dexteritatea in a pune rotitele in miscare. Daca stau prea mult risc sa-mi corodez rotitele si sa pierd timp pretios in care puteam sa salvez un om care nu merita salvat sau ajutat. De ce? Grant-uri pentru viitor. Castigi acum puncte pentru o actiune viitoare. Cumulare de capital pentru o prostie viitoare. De cele mai multe ori punctele sunt in minus pentru ca ajuti pe cine nu trebuie. Dar revenind din nou la fotbal, „balonul este rotund si meciul se joaca macar pana in minutul ’90”. Bucurie mai mare ca atunci cand ajuti pe cineva care are nevoie nu exista pe pamantul asta. Un munte de bani nu-ti va aduce bucurie cum iti aduce bucurie constientizarea ca ai reusit sa faci un bine pentru un apropiat atunci cand el avea nevoie dincolo de putinta lui.

Sursa foto: www.ebloguri.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *