Omul sfinteste locul

fanel.ro

Averea un teritoriu sunt oamenii din el. Daca oamenii sunt buni si respecta teritoriu, pamantul si pamantul ii recompenseaza la randul lui. E un schimb materialo-spiritual care mentine o balanta a platii si cheltuielilor in echilibru.

Romania a fost aseazata strategic si dacii au facut parte din istoria acestui teritoriu indiferent de ce vor unii si altii sa se inteleaga din trecutul nostru. Aurul care a zacut sub aceste pamanturi nu a fost atat de important pe cat de importante au fost invataturile inaintasilor.

Chinezi nu sunt renumiti prin bogatiile lor ci sunt renumiti prin tenacitatea cu care au trecut prin viata planetara. Fiecare popor care si-a respectat traditia si pamantul in care a prins radacini a fost rasplatit de Providenta pe masura investitiei lor.

Fiecare trebuie sa inteleaga ca nu poate primi ce nu i se cuvine. Provindenta are un fin simt al umorului si uneori lsa haturile slabe pentru a vedea cum te comporti, dar dupa un timp roata aduce ziua platii in prezent si haturile s-ar putea sa-ti taie si viata.

Ai grija ce-ti doresti si cum iti cinstesti trecutul su inaintasii, fara respectul lor nu vei putea pleca mai departe in calatoria ta lumeasca.

Comments

comments

5 thoughts on “Omul sfinteste locul”

  1. Eu nu ma pricep la filozofie, ci sunt mai mult cu practicul. Observand ca multa lume se vaita despre diverse, eu m-am decis sa ofer si propuneri constructive, si am dat gata componenta viitorului executiv al Romaniei, in timp ce ma pregatesc asiduu sa imbunatatesc competentele pe MAE mai in detaliu (ca e dezastru ce e acolo !…si cam tot dezastru, dupa cum observ, cam de vreo 35 de ani incoace…ca mai departe in timp mi-a fost lene sa ma documentez ! A incercat un pic parca dl. Mihai-Razvan Ungureanu sa traseze niste linii directoare, dar din pacate s-a simtit obligat sa demisioneze in februarie 2007).

    Am si eu o intrebare, mai off topic, dar nu stiam unde sa o pun. Parca era un comentator pe aici pe la tine, Marinel. As vrea sa ii mai gasesc blogul, ca l-am „propus” viitorul ministru al Muncii pe viitorul executiv Romania, si nu am link la blogul lui ! (Iti reamintesc ca tu, Fanel, esti pe Finante, si ca in acest moment am niste nervi legati de Bugetul MAE. Cine se ocupa de audit-ul de buget in Romania, ca am remarcat ca MAE si-a deschis consulat la Vancouver, pe cand cand relatia mult mai importanta cu Asia este lasata in paragina ?)

  2. Mai on topic, ce „mostenire” asa de importanta ne-au lasat dacii, in afara de cateva cuvinte de vocabular cotidian…atat frumoase cat si utile de altfel, recunosc… ? (Eu nu le am prea mult nici cu istoria, si chiar si acum imi mai fac probleme uneori ca in cls. a IV-a nu am stiut sa raspund corect la intrebarea profesorului meu re. ce „mostenire” am primit de la romanii antici, iar eu, la vremea aia, si inca multi ani dupa, m-am tot intrebat de ce l-a nemultumit raspunsul meu, de care fusesem de altfel atat de mandru la vremea aceea, ca ei ne-au construit drumuri, poduri, si terme. Abia acum cateva zile mi-a trecut prin cap ca poate voia sa amintesc si de limba romana…dar zau, creierul meu nu este probabil in stare sa gandeasca abstract ! )

    @Cristi: u’r cool !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *