Opriti finantarea cultelor!

Din ciclu „Pentru ca… Fast and Furios. Pentru ca… filme.”, azi va prezentam „Opriti finantarea cultelor!”

O intreaga retorica pe internetul mioritic despre cum trebuie impozitata biserica sau cum nu trebuie impozitata biserica.

La noi problemele morale se rezolva in sfera materiala. Nu respectam toate regulile jocului, dar pretindem altuia s-o respecte.

PF Daniel e un nenorocit care si-a facut televiziune, radio, trust de presa si crama! Nu plateste impozit. Restu’ pe care-i votam odata la 4 ani si-au facut firme paltitoare de impozite, dar nu prea platesc „pentru ca…filme”. Cand esti la putere sau cand al tau e la putere e simplu sa faci niste reduceri in a plati statului.

Mai zilele trecute postase cineva pe facebook un mesaj la suparare ca lumea cere oprirea finantarii cultelor, dar nu iese la „Lupta Cea Mare” contra proiectului de la Rosia Montana, Pungesti, #unitisalvam_….(completati pe linia punctata) (duminica la program). Altcineva mi-a reprosat ca e un mesaj manipulatoriu si ca nu poti legitima un „viol” pentru ca altul „ucide”.

Am incercat sa gasesc si raspunsul Parintelui Prea Fericit(nefericita titulatura :d ) Daniel:

O eventuală încetare a sprijinului statului faţă de Biserica Ortodoxă Română şi alte culte ar trebui să fie urmată, în mod firesc, de o restituire a tuturor averilor bisericeşti confiscate, care, însă, între timp au fost folosite pentru împroprietărirea succesivă a populaţiei sărace. În plus, banul public oferit cultelor provine de la contribuabili care sunt în majoritate creştini ortodocşi.

Sursa: razbointrucuvant.ro

Distractia continua!

Am intrebat pe mai multe persoane daca tot e asa un mare deranj finantarea cultelor de ce nu se aduna si sa faca o petitie curata si clara si sa spuna raspicat Guvernului/Presidentiei/Patriarhie ce-i doare. Raspunsul a fost parca in copie la indigo cam in felul urmator:”Tu nu vezi frate cati habotnici cred in Biserica la ora asta?! Tu nu vezi ca si politicul e cu ei ca-i ajuta in campaniile politice?!? Nu avem ce face. Ne indignam si noi poate se trezeste lumea.”

Deci #unitisalvam?!?

In rest e acelasi raspuns pe care l-am aflat cand am intrebat pe regalisti de ce nu se apuca sa stranga in mod democratic bani pentru un referendum si sa mearga la Presidentie sa-i zica:”Jeane noi am strans banu’ si vrem referendum pentru regalitate. NU vrem ca statu’ roman si contribuabilul sa suporte un moft al nostru!” …si evident ca la astfel de idee am primit cele mai nastrusnice raspunsuri, pana la cele de tipul:”Esti basist HUOO!”, „Esti comunist HUOOO”, „Nu se poate frate ca nu da nimeni bani pentru asa ceva!”

Deci vrem democratie, dar o vrem pe banii altora. Noi sa castigam si sa beneficiem. In rest #unitisalvam #unitioprim #unitiduminica!

Si-n final un exemplu despre cine doreste „Oprirea finantarii cultelor!”:

Stiu, imi place sa manipulez oamenii! Dar nu era mai corect sa adune fiecare niste semnaturi pe un tabel si sa le centralizeze intr-un demers decat sa-si dea pantalonii jos in fata primariei sau sa traga in poza pentru facebook?!? Sunt sigur ca primarul din orasul respectiv s-a baricadat in Primarie de frica. Grow Up, People!!!!

Comments

comments

3 thoughts on “Opriti finantarea cultelor!”

  1. ….probabil exista teama de Dumnezeu si din cauza asta nu incearca nimeni sa faca altceva decat sa dea din gura pe facebook …iar cei cu teama de Dumnezeu ar trebui sa se gandeasca daca Lui Dumnezeu ii place tot ce se intampla in Biserica, daca ii plac spitalele, scolile si azilele noastre de batrani:(

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *