Parintii toxici

alphabet general stuff
alphabet general stuff

Exista o categorie de parinti care sunt toxici prin simpla lor vietuite. Ce inseamna un parinte toxic? Un parinte toxic este cel care imprima fara sa vrea un efect negativ pervers asupra vietii copilului pe care il are.

Omul este o fiinta duala prin definita lui. Este guvernat de un subconstient pe care masa mare il stie drept suflet si un constient indentificat in mintea omului. Mintea dicteaza, subconstinetul aplica. Daca omul dicteaza gresit informatia, subconstientul nu are taria de a o analiza, el preia informatia bruta si o aplica in litera legii care il guverneaza.

Parintele toxic este cel care-si sugruma copilul cu dragostea lui prosteasca, neoferindu-i libertatea de a alege. Parintele toxic este cel care-si impune autoritatea cu forta incercand sa educe copilul dupa bunul lui plac. Esecul copilului il bucura pe parinte pentru ca ii intareste ideea ca produsul nu este inca pregatit pentru lumea larga. In timp parintele isi dezvolta un anume automatism si se blocheaza in starea de temnicer-sef de inchisoare-Dumnezeu pentru copilul lui.

Cineva ma intreba ieri despre cum cred ca va fi viata lui dincolo de viata actuala de parinte incepator. I-am replicat ca va fi exact la fel ca a tatalui sau doar cu mici modificari. Timpul nefiind liniar are sansa de a trece prin acelasi punct sub diverse forme. Ofera constiintei sansa de a repara greseala din trecut. Totul depinde de receptor daca este capabil sa inteleaga.

Alege calea unui parinte netoxic pentru a nu prelungi locul de munca numit parinte.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *