Partajul in caz de divort! Ce spun specialistii? [2019]

partajul avocat sibiu

Procesul pe care il presupune divortul poate fi unul cu finalizare rapida sau care presupune multa migala, dupa caz. Acesta se poate realiza atat prin efectuarea partajului bunurilor detinute de cele doua parti, dar si fara, dupa caz.

Este o etapa care presupune anumite cheltuieli legate de care protagonistii trebuie sa fie in tema.

Desigur ca aceasta procedura, a partajului, poate fi avuta in vedere si mai tarziu, respectiv dupa finalizarea divortului. Se va depune in acest sens o cerere la notar, desigur cand exista intelegere intre parti.

Sunt multe aspecte pe care de cele mai multe ori cei in cauza nu le cunosc, ceea ce nu este decat in dezavantajul lor.

Spre exemplu, este necesar si folositor a cunoaste ca legea nu obliga pe nimeni sa realizeze partajul, dupa cum afirma si specialistii AVMConsult.ro.

In acest caz, exista posibilitatea de a ramane in coproprietate, eventual pana in momentul in care partile decid sa realizeze separarea bunurilor.

Desigur ca sunt si situatii care schimba datele problemei, ca de pilda cele in care exista un acord privind regimul separatiei de bunuri inca de la inceputul casatoriei. Despre ce presupune acestea probabil ca esti in tema deja, daca ai realizat un astfel de acord si nu o sa insist pe acest subiect.

Partajul bunurilor si aspecte privitoare la procedura

Sotii trebuie sa fie informati cu privire la ce presupune comunitatea de bunuri, precum si faptul ca aceasta inceteaza in momentul in care survine divortul. Nu se aplica si in cazul bunurilor proprii – de avut in vedere. Iata mai departe cateva explicatii scurte cu privire la cele doua notiuni in discutie, pe care nu toti tind sa le inteleaga, respectiv bunuri comune si bunuri proprii.

In cazul bunurilor comune, acestea se refera la cele dobandite de oricare dintre soti, insa in timpul regimului comunitatii legale. Se numesc bunuri comune in devalmasie ale sotilor si cuprind chiar si veniturile din munca.

Referitor la bunurile proprii, acestea se refera insa la cele obtinute legal sau prin donatie, respectiv prin mostenire legala. Desigur si in cazul acesta poate exista posibilitatea de a le trece in randul celor comune.

Amintim ca bunuri personale sunt si cele de uz personal respectiv cele utilizate pentru exercitarea profesiei, dar si aici exista conditii.

Spre exemplu, respectivele nu trebuie sa constituie elemente ale unui fond de comert ce este parte din comunitate.

Si altele sunt bunurile personale care isi pastreaza acest statut, fiind valabil acest lucru si in cazul in care au fost dobandite inainte de casatorie.

O mentiune cu privire la partaj este ca poate fi realizat, cu ajutorul unui avocat Sibiu priceput, specializat pe astfel de cazuri si in timpul casatoriei.

O astfel de cerere poate fi solicitata de creditorii unui sot doar atunci cand doreste sa acopere o datorie. Se va incheia un act la notar care sa ateste partajul.

In ceea ce priveste modalitatea de a face partajul, acesta poate fi realizat la notar sau in instanta de judecata, dupa situatia sotilor. In cea dintai situatie este necesar acordul partilor, iar lista acestuia implica si instanta. Dar mai multe despre acest proces, de partaj, cum se realizeaza in detaliu si servicii profesionale iti pun la dispozitie specialistii AVM Consult in cadrul site-ului avmconsult.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verified by MonsterInsights