Suntem particule din Dumnezeu: „Am fost creati dupa chipul si asemanarea lui”. Practic fiecare particula din Omenire(omul) reprezinta o mica parte asemanatoare cu corpul mare. Asa putem intelege existenta lui Dumnezeu.
Noi suntem bucati mici care formeaza un puzzle mare. Poza cea mare nu o putem vedea pentru ca nu avem constiinta comuna antrenata sa vada. Turnu Babel este povestea din trecut care ne da indicii legate de munca noastra pentru viitor. Daca reusim sa adunam constiintele ranite de-a lungul vremii si sa punem la cap puzzle-ul numit Omenire, reusim sa construim poza mare. Poza Mare este insusi forta pe care azi o numim Dumnezeu.
Dumnezeu suntem noi si noi suntem El. Practic si matematica suntem o multime finita infinita. Finita de numarul prezent la un moment t si infinita daca o analizam pe axa timpului fara ca timpul sa constituie o constanta fixa. Dilatarea si contractarea timpului dupa o formula prestabilita introduce in ecuatie o variabila inconsecventa care da natura aleatoare a lucrurilor. dar tragand linie si judecand multimile totul se rezuma la o limita cu o variabila care tinde la infinit si care are un posibil raspuns practic.
Viata e matematica pura. Fara sa ne dam seama totul decurge perfect dupa o formula recurenta de matematica si se transforma sub presiunea necunoasterii in premoniti si vraji. Totul dar absolut totul are o explicatie logica si pefecta asupra dezvoltarii Omenirii, suntem matricea variabila a unei ecuatii cu necunoscute cunoscute dar neinterpretate.
Imi place cum ai scris articolul, sunt de acord ca suntem creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.
Cu toate astea, raul ne-a indepartat atat de mult si irevocabil(intrinsec) de acest chip.
Daca noi suntem Dumnezeu, iar Dumnezeu nu greseste niciodata, e greu de inteles cum au fost posibile holocaustul si alte masacre.
E ca si cum Dumnezeu din germani, l-a omorat cu cruzime pe Dumnezeu din evreii nevinovati.
Cum e posibil asta?
Dumnezeul din Hutu l-a masacrat pe Dumnezeul din Tutsi in Rwanda. Cum se explica?
Turnul Babel…s-ar putea ca sa fi existat la un moment dat o variabila aleatoare care sa fi destabilizat cursul dezvoltarii.
Si raul si binele fac parte din structura Dumnezeirii, noi am ales s-o dezvoltam pe prima dintre ele.
Solutia finala s-ar putea sa fie echilibrul atins.
putem sa tragem concluzia ca stalin si maica tereza au fost Dumnezeu in egala masura?
Dap. Tu faci o mare greseala pentru ca analizezi micro cand aici vorbim de constiinta macro.
Conceptul religie este unul minimalist si fortat de limite. Ca sa spargi limita si sa gasesti drumul de iesire din labirintul numit viata spre constiinta comuna trebuie sa iesi din gandirea limitata a bisericii.
Din moment ce eu sunt Dumnezeu, nu pot sa fac o greseala! Gresesti aici 🙂
TU nu esti Dumnezeu, tu esti o parte din Dumnezeu. Esti o piesa din puzzle-ul care formeaza Poza Mare. Dar piesa singura nu face cat toata Poza.
Aici nu analizam punctual si micro-actiuni, aici studiem macro-actiunea si incercam sa stabilim o formula recurenta prin care ne-ar putea readuce pe toti in mecanism.
Daca sunt o parte din Dumnezeu, in ce măsura am ”proprietățile” lui Dumnezeu?
Ma refer la atotcunoaștere, atotputernicie…etc
Le ai dar sunt in stare latenta din cauza lipsei educationale si pregatirii psiho-sociale.
Incep sa am senzatia ca atotcunoasterea este un proces intim al unei constiinte comune. Practic tu vei reusi sa ajungi atotcunoscator cand vei reusi sa ordonezi variabile necunoscute intr-o matrice complexa. Rezolvarea matricei va determina totul.
In basme personajul principal ajunge sa-si indeplineasca misiunea cu ajutorul unor prieteni imaginari care ii ofera sprijin de a trece peste limitarile impuse de timp si spatiu. Basmele populare sunt cheia catre cunoasterea totala a lumii.
Ca sa ajungi la performanta iti trebuie o falanga umana care sa raspunda la comenzi precis. Exact asta cred ca e si drumul nostru pentru care traim. Questul se termina cand omul reuseste sa puna in miscarea constiinta colectiva, cand reuseste sa-i porneasca motorul constiintei colective comune.
Eliade vorbea de iesirea din timpul istoric, cred ca e timpul sa iesim din istorie.
care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti ca sa-ti activezi din stare latenta aceste proprietati.
cum poti sa inveti sa ordonezi si sa rezolvi matricea?
Rezolvarea matricei implica gasirea unei ecuatii recurente de legatura intre campurile matricei in sine. Dupa ce ai gasit matricea ii aplici un factor aleator din multimea complexa si vezi rezultatul matricei modificate.
La final trebuie aplicat un algoritm pentru rezolvare matricei. Iti dai seama ca in cazurile de fata nu avem toate datele sa rezolvam aceasta problema, dar studiind si dezvoltand societatea cu fiecare individ vom reusi. Totul sta in munca, munca si iar munca.
Nerabdarea de a afla cum poti face saltul este un blocaj care stopeaza evolutia. Avand rabdare si muncind fiecare pas este cheia si solutia vietii. Nu trebuie ca tu sa rezolvi problema sau sa ai rezultatul in fata, tu trebuie sa ridici stacheta mai sus pentru ca cel ce vine in urma ta sa aiba un alt punct de pornire. Se construieste caramida cu caramida nu lipesti pereti intregi ca sa arzi etape.
Presupunand ca nici tu nu ai reusit sa rezolvi matricea, deci accesul la atotcunoastere nu-ti este acordat inca, de unde stii ca ceea ce sustii acum e adevarat?
E doar o teorie pe care am desfasurat-o in urma unor informatii pe care le-am pus cap la cap.
Noi ne-am obisnuit sa gandim totul in bine si rau, in alb si negru. Nuantele fac deliciul vietii. Din nuante si testarea lor apar adevaruri.
Adevarul si minciuna. Pentru noi e simplu impartit pentru a nu ne scurtcircuita rationamentele.
Prima data cand am dat de notiunea de aleator si probabilitati in facultate am avut un soc pentru ca nu intelegeam rationamentul eu venind cu un bagaj incarcat de clisee religoase si educationale.
Acel „crede si nu cerceta” e o alta limitare.
In concluzie nu stiu daca e adevarat, stiu ca asta gandesc si caut informatii pe mai departe urmand rationamentul respectiv. De aceea am si scris pe blog pentru a incerca s-o arunc in dezbaterea publica. Se pare insa ca interesul a fost doar al tau restul alegand subiecte facile de comentat.Multam fain!
Atentie! Acest rationament nu-l exclude pe Dumnezeu.
Spui un nonsens. Nu poti vedea daca nu ai ochii deschisi.