peste Ocean

Astaseara am avut un oaspete drag de peste Ocean. Traieste in America de 8 ani si se bucura pentru ca a facut aceasta alegere. Am avut ocazia sa vorbesc cu cineva de acolo, conectat la mediul politic. Se pare ca Obama e favorit in ciuda masinariei din spatele lui Romney.

Ma bucur pentru Obama, dar sunt trist pentru noi. Alegerea lui Obama inseamna un vot pozitiv pentru pseudodemocratia din Romania.

***

In alta ordine de idei economia americana este lovita de criza dar intr-un sector secundar. Nimeni nu-ti spune la TV acest lucru pentru ca sunt prea plini de ei si prea deconectati de la adevaratul flux informatic. Criza americana a afectat in special populatia necalificata. Practic America prin criza vrea sa incurajeze poporul sa treaca la invatat. Democratia din Romania este facuta de prosti pentru a prosti populatia. Nimic din cei 20 de ani de democratie simulata nu a fost facut inspre a indrepta poporul catre scolarizare. Stiu, americanii sunt prosti…americanii-s de vina, dar totusi ei au democratia cea mai valabila in toata nebunia asta de democratii de test. E trist daca nu hilar modul in care un popor „se lupta” cu un alt popor care la un moment dat au oferit acelasi tip de discurs:”Invatati! Invatati! Invatati!” … istoria o scriu doar cei care vor sa faca parte din ea.

Comments

comments

One thought on “peste Ocean”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *