peste Ocean…

Astaseara am avut un oaspete drag de peste Ocean. Traieste in America de 8 ani si se bucura pentru ca a facut aceasta alegere. Am avut ocazia sa vorbesc cu cineva de acolo, conectat la mediul politic. Se pare ca Obama e favorit in ciuda masinariei din spatele lui Romney.

Ma bucur pentru Obama, dar sunt trist pentru noi. Alegerea lui Obama inseamna un vot pozitiv pentru pseudodemocratia din Romania.

***

In alta ordine de idei economia americana este lovita de criza dar intr-un sector secundar. Nimeni nu-ti spune la TV acest lucru pentru ca sunt prea plini de ei si prea deconectati de la adevaratul flux informatic. Criza americana a afectat in special populatia necalificata. Practic America prin criza vrea sa incurajeze poporul sa treaca la invatat. Democratia din Romania este facuta de prosti pentru a prosti populatia. Nimic din cei 20 de ani de democratie simulata nu a fost facut inspre a indrepta poporul catre scolarizare. Stiu, americanii sunt prosti…americanii-s de vina, dar totusi ei au democratia cea mai valabila in toata nebunia asta de democratii de test. E trist daca nu hilar modul in care un popor „se lupta” cu un alt popor care la un moment dat au oferit acelasi tip de discurs:”Invatati! Invatati! Invatati!” … istoria o scriu doar cei care vor sa faca parte din ea.

Comments

comments

1 comentariu publicat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*