13 ani de teminta pentru un popor de idioti – Petre Tutea

Petre Tutea

Ma simt golit de continut cand citesc, privesc si ascult jelaniile celor din ziua de astazi. E trist cand ne auzi cum ne vaitam si cum incercam sa gasim un suport moral in inactiunea pe care tocmai o facem. Petre Tutea avea dreptate sau nu?

Exact noi executam piruete de inactiune in numele unui viitor pe care nu-l avem. De ce nu avem un viitor?! Pentru ca nu dorim sa-l cream din frica. E o frica bazata pe destinul cacacios al fiecaruia din poporul acesta roman.

Noi vrem binele doar al nostru

Fie ca suntem copii de stabi neocomunisti, fie ca suntem revolutionari de mucava nu vrem nici in ruptul capului sa ne trezim in amortire si sa facem ceva pentru un bine comun. Noi vrem binele doar al nostru. Si daca se poate in jurul nostru ceilalti sa se chinuie in bezna in timp ce noi cocotati pe un piedestal de aur sa privim maiestuosi la furnicile din jurul nostru. Astia suntem si asta ne este realitatea.

Viata ca o vorba spusa de Petre Tutea

De ce titlu o replica din Petre Tutea?! Pentru ca inactivitatea unor cunoscuti mi-a fost motivata prin aceasta vorba spusa de un om ajuns la capatul drumului. Si stau si ma  gandesc inca din momentul in care mi-a fost plasat acest motiv daca avem dreptul sa rostim aceste cuvinte noi cei care nu avem activitate. Omul a rostit acele cuvinte la capatul unui drum lung si greu de care noi doar am citit. Dupa tot acest parcurs in care tortionari se lauda la alti tortionati ca el l-a anchetat si pe Petre Tutea iti poti permite sa spui o astfel de vorba.

Jumatatea de adevar din vorba asta a lui Petre Tutea!

Este reala jelania lui Petre Tutea?! Este reala pe jumatate daca ascultam si alte vorbe ale acestuia. Acest pasaj este doar un indem mai contondent la trezire a poporului roman, nu este motivatia inactiuni poporului roman. Nea Petrica a spus aceste vorbe la ceas greu de cazna a inimii simtindu-se tradat de poporul lui. Nu a stat in temnita pentru poporul roman. A stat in temnita pentru credinta lui si pentur educatia pe care a primit-o de la batranii lui.

Toti cei ce se declara atei in democratia asta a noastra de mucava au imbratisat aceste ziceri ale lui, dar n-au ajuns sa citeasca si vorba ce urmeaza: „Petre Tutea: „Am avut revelatia ca fara Dumnezeu nu exista adevar”.

Deci a stat in temnita pentru adevar si pentru Dumnezeu. Poporul de idioti l-a descoperit mult mai tarziu cand a fost parasit si abandonat in bratele democratiei lui Ion Ilici Iliescu. Acolo unde lupta pentru camarazi nu se termina la gandul ca vei pune mana pe o arma sa-i impusti pe cei vinovati. Lupta se termina acolo unde cel vinovat se caieste aidoma lui Saul din Tars si devine marturisitor intru sfanta credinta.

Cei tineri care azi imprastie cuvintele lui Petre Tutea cu atata usurinta pe facebook de parca arunca boabe la gaini, aceia daca ar fi trait in perioada detentiei lui s-ar fi dezis de acesta mai usor decat s-a dezis Petru de Iisus. Pentru toti acestia a grait cele ce le-a grati Nea Petrica ( Petre Tutea ).

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *