Pierduti intre noi

Sunt putine lucruri pe lumea asta care ar trebui sa ne faca sa ne simtim bine, iar printre toate acestea nu se regaseste si bogatia. Bogatia este temnita in care ne inchidem singuri de cele mai multe ori. Ajungi sa traiesti o viata intemnitat in obsesia avutiei incat uiti sa-ti asculti sufletul tau care plange.

Episoadele de putere si deznadejde pe care le ai intr-o viata de om ar trebui sa-ti arate ce este dincolo de obiectivele tale pe un timp scurt. Cand iti doresti bogatia cu orice pret este clar ca sufletul tau plange uitat intr-un colt de corp. Cand cauti sufletul vei primi tot felul de misiuni grele care sa-ti intareasca pozitia de cautator avizat. Regasirea sufletului este un drum greu pentru ca ai lasat ca acesta sa se piarda atat de usor.

Unde ai fost cand ti-ai parasit ultima oara sufletul?! Sufletul pierdut rataceste alaturi de tine pe drumul catre bogatie. Tu agonizezi cu gandul la averea pe care n-o vei atinge nicicand si el se departeaza de tine facand ca revenirea sa fie si mai brutala, intr-un timp mult mai  lung. E un drum anevoios in care trebuie sa inveti sa pierzi tot pentru ceea ce ai luptat. Obiectele care iti aduceau orgasm social trebuie sa fie returnate universului, oamenii pe care i-ai parasit trebuie sa-i regasesti pentru a-ti omeni sufletul, oamenii care te-au incurajat sa te incurci pe o cale gresita trebuie sa-i parasesti promitandu-ti ca-i vei omeni in rugaciunile tale catre Univers. Nu pot invata o lectie daca nu inveti sa si ierti pe cei ce te-au condus gresit. O lectie pe care din pacate o inveti intr-un timp destul de lung, dar de care trebuie sa fii constient ca o vei finaliza la sfarsitul sfarsiturilor.

E usor sa gasesti scuze ca sa te sustragi obligatiilor tale sociale, mai greu este sa te trezesti pentru a te privi pe tine imperialul nimic din coltul umilului care ai fost. E o lectie in care demnitatea devine bogatie si tot ceea ce ai considerat ca ti-a fost demnitate pana atunci devin vicii, fantome ale unui Eu ce a consumat timp pretios.

Si cand incepi sa pasesti pe drumul catre tine este bine te pregatesti psihologic pentru un drum in care trebuie sa inveti sa te bucuri de munca asidua si castigurile mici. Lectia de rabdare pe care ai pierdut-o cand ti-ai jucat sentimentele intr-o ruleta desarta. Din jocul tau de-a rosu-negru-numar vei invata sa numeri iertarile ce le vei cere unui Univers ostil. Vei invata sa traiesti Universul ostil pentru tot raul pe care l-ai produs. Vei invata sa-ti gasesti timp pentru a te ruga, in timp ce lucrurile oribile frumos ambalate se vor estompa. Timpul se va dilata cand singura ta grija va fi sa-ti vindeci ranile unui Eu parasit. Acolo in spatiul unde timpul nu mai curge vei resimti puterea unui gand tamaduitor ce-ti va reda aripile unui inger cazut.

Ne nastem rai pentru a invata sa fim buni. Uneori ne nastem pentru a-i invata pe altii o lectie cat pentru o viata. Alteori renastem sub o alta forma pentru a plati pacatul pe care-l vom face. E un cerc vicios al unui Om de Stiinta ce ne-a dat infinitul intr-o cheie criptata adanc. La nastere primesti infinitul pentru a invata sa-ti mentii partea. Intregul il capeti cand ne nasti, partea o inveti cand traiesti. Dincolo de aici, trebuie sa fim acolo.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *