Pierzi bani, castigi suflet

Sunt un om care cauta in fiecare secunda a vietii lui o cale catre a face un ban in plus fara a-si dori cu adevarat sa faca si bani. E un paradox ciudat in care carcasa emite pareri pe care mecanismele din interior nu le accepta.

Forta cu care pierd bani imi descrie foarte clar ca undeva intre cele doua entitati exista o prapastie care se umple doar de bucuria descoperirilor sociale si de tristetea unul parcurs in care banul se pierde cu o viteza orbitoare.

lacafele.ro
lacafele.ro

De cele mai multe ori cei doi oameni, fizicul si metafizicul, isi intalnesc opiniile si hotarasc ce suma si in ce conditii trebuie sa fie pierdute. Ai pierdut vreodata bani cu gandul sa-i pierzi?!? E o bucurie trista care iti aduce liniste si multumire. Cand sentimentele incerte asupra parcursului tau viitor iti apar din senin, atunci trebuie sa incepi sa tai radacina raului. Un sfarsit e un nou inceput spunea o piesa rock mai veche, se pare ca pentru a merge mai departe cu efectivul complet de suflete trebuie sa pierzi ceva material. O lectie frumos de dureroasa pe care trebuie s-o invatam in stagiul nostru pe Pamant. Cu fiecare lectie pe care o traiesti pe propria-ti piele ai zice ca totul devine din ce in ce mai usor. In realitate cu fiecare astfel de lectie traita, urmatoarea lectie este si mai greu de acceptat. Psihicul iti este intins dincolo de maximul trait. Explorezi noi orizonturi in ceea ce priveste limitele tale de suportabilitate.

Ne nastem rai pentru a invata sa fim buni. Nu exista limita pentru rau si pentru bine. Singura limita care exista este cea trasata de propria constiinta si fiinta. intotdeauna am ales Omul in raport cu banul, chiar si atunci cand actiunea-inactiune pe care am prestat-o a fost interpretata ca fiind una pecuniara in fapt a fost un gest social de constiinta. Totul dar absolut tot ce fac pe lumea asta trebuie sa ma multumeasca spiritual si mai putin material.

Sursa foto: www.lacafele.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *