Politica intre emotie si comotie

Parlamentul Romaniei si politica
Parlamentul Romaniei si politica

Am pierdut contactul cu politica executata la TV. M-am saturat sa vad vorbindu-se de politica si sa nu vad politica aplicata. E mai simplu sa ignor si sa ma fac ca nu stiu. Pozitia strut cu capul in nisip ma inspira pe moment.

Multe tone de discutii si nervi in fata tv-ului nu ma ajuta cu nimic, voi fi la fel de penibil ca un batranel proaspat iesit la pensie care toaca intruna aceleasi subiecte. Eu aleg sa fiu altfel.

Am ales sa citesc si am citit. Am ales sa urmaresc seriale si am urmarit. Am ales orice altceva care sa ma deconecteze de la falsa realitate care te deconecteaza de la adevaratle probleme emotionale care sunt cele mai importante in viata.

Am ales sa urmaresc politica externa. Este una murdara dar macar nu este una care sa-mi insulte capacitatile de gandire. Acolo stim clar ca e vorba de o actiune de pozitie si avem certitudinea ca se va intampla ceva si mai rau. Politica internationala se bazeaza pe parteneri care se pot trada dar care nu isi vor trada propriul interes in beneficiu personal sau daca o fac vor exista intotdeauna pozitii contrare care sa probeze democratia. Aici in Rama-nia noi nu putem sa ne despartim de statul de rame atomice. Ne pierdem in poze mici si pierdem poza mare din vedere. Suntem prea focusati pe a ne apara „tara, raul si ramul” lui Eminescu, ca sa intelegem globalizarea ca fenomen de masa. Dincolo de istorie si literatura Mihai Eminescu a murit si viata noastra tre sa mearga mai departe, cum ar zice americanu’:”Moving on!”.

Fascinatia puterii de a exista liber neingradit de propria imaginatie si gata sa te arunci in experiente sociale, ar trebui sa fie crezul nostru pentru viitor. Dincolo de granite sunt tot oameni, dincolo de noi suntem tot noi.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *