Poporul Chinez

china

Cartier Chinezesc deschis la Afumati. Citesc in ultimul timp materiale legate de zona Asiatica si de o saptamana cineva mi-a pus in mana cartea Ultimul Imparat scrisa de Aisin-Gioro Puyi .

Modul in care au trecut ei de la Imparatie la Republica si mai tarziu la Comunism a fost impus de marile puteri implicate atunci in razboaiele mondiale. Anglia, Germania, Portugalia sunt doar cateva dintre tarile care au pus umarul la iesirea din istoria regal-imparateasca a Chinei. Ce au facut ei? Au strans din dinti si au mers mai departe.

Necazul in toata istoria asta a cazut pe popor, dar oare democratia pe umerii cui s-a format?!? Evident ca tot poporul mult si prost educat. Orice forma de conducere aparuta pe lumea asta se bazeaza pe un grup conducator care are in spate un grup de interes si masa de manevra care pierde meciul cu puterea mai mereu.

Poate ca a venit timpul ca rasa galbena sa conduca, Providenta are rabdare.

Comments

comments

5 thoughts on “Poporul Chinez”

  1. LOL ! Mai e putin si o sa crezi ca povestea din „Manchurian Candidate” e reala ! Sorry, nu fac misto de tine, chiar imi place blogul tau, te-am si propus ca viitor ministru al Finantelor (si pe Marinel la Ministerul Muncii !). Adevarul e ca acum cateva luni pana si eu opinam ca fix anul 2057…pe care l-am estimat asa in mare ca fiind anul cand voi iesi eu la pensie… este anul cand „asiaticii vor conduce lumea”, desi, ce-i drept, eu ziceam mai mult in gluma, ca satira…(gen literar la care de altfel, alaturi de foarte multe alte lucruri printre care si economia personala, nationala, sau mondiala, chiar ca nu ma pricep.)

  2. P.S. Uite aici „prezicerea” mea (nu te speria…zic asta asa preventiv, just in case, ca parca ai zis ca ai studii economice si eu stiu ca economistii, printre care si parintii mei, sunt in general oameni atat usor anxiosi, ceea ce sunt si eu, dar si destul de seriosi, ceea ce la mine, mai ales sambata, nu prea e cazul !…aproape totul e la misto, evident):

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *