Pragul de 10% si minoritatile

alphabet general stuff
alphabet general stuff

Politica incoerenta a guvernelor democrate de dupa ’89 s-a datorat zgomotului produs la alegeri de partidele mici si foarte mici. Ar trebui sa oprim acest fenomen de divizare a electoratului in diverse partide mici si foarte mici si sa ne orientam sa coagulam forte de acelasi semn doctrinar sub un singur nume.

Doctrina de centru este cea mai paguboasa dand mereu posibilitatea celui ce o poarta sa se schimbe din stanga in dreapta dupa bunul plac si interesele financiare de care este manat in lupta politica. Gata cu acest tip de politica duplicitar in care sub umbrela centrismului imbratisezi politica puterii doar ca sa te aflii in joc pe pozitia de cheltuitor.

Pragul electoral al trebui ridicat la 10%. Partidele mici trebuie sa inteleaga ca singure nu vor reusi. Doar aliindu-se in jocul politic cu partide apropiate de credinta lor vor putea razbate in politica. Politicienii trebuie sa invete sa renunte la a mai trai visul puterii si sa inceapa sa construiasca Puterea. Nu intri in politica visand la functii si bani, intri in politica pentru un tel nobil dincolo de nevoile pecuniare.

O alta problema pe care o putem ridica este cea a minoritatilor care ajunse in parlament pe locuri numarate si nemuncite sed acolo ca un organ inert si fata vlaga politica, facand la un moment dat sau altul jocul Puterii si al Opozitiei. M-am saturat de acesti trantori care n-au persepctive politice si-si castiga locul doar pentru ca Providenta i-a nascut intr-o tara cu alta majoritate. E timpul sa ne maturizam si sa intelegem ca intr-o democratie nu conteaza ce hram porti si din ce neam te tragi, fiecare trebuie sa aiba acelasi drept. Odata ce i-ai oferit un ajutor unui minoritar l-ais tigmatizat pe viata ca pe un element ciudat din societatea respectiva, practic i-ai violat dreptul la multime doar pentru ca el are alta culoare, neam.

Democratia trebuie sa modeleze spirite de echipa si nu sa ne diferentieze prin drepturi si obligatii diferite.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *