Presiune sociala

Vin momente in viata fiecaruia dintre noi cand lucrurile nu mai stau la fel cum stateau odinioara. Ajungi intr-un moment t0 in care te opresti si privesti pur si simplu in fluxul tau social si nu mai intelegi nimic din tot ceea ce se petrece. E ca si cum ai ajunge intr-o intersectie blocata si fara semnaforizare si informatiile despre ce trebuie sa faci acolo au fost sterse din creierul tau. Zaci in intersectie si te intrebi ce trebuie sa faci in timp ce toti te claxoneaza ca la balamuc.

Presiunea sociala are loc atunci cand un numar masiv de minciuni ajung sa se petreaca simultan, astfel incat nu poti sa eviti o minciuna pentru a duce viata sociala mai departe in bune conditii de trafic. In functie de varsta la care ai parte de astfel de momente ai un Acar Paun pe care sa dai vina.

Hmmm… dar ce te faci cand Acari Pauni nu poti sa-i numesti. Sunt acolo, exista si au parte de vina lor, dar nu poti sa-i numesti pentru ca asta inseamna sa arunci razboiul pe campul linistii tale. Apele se tulbura cand pui piciorul in prag pentru a face curat. Dar oare chiar faci curat sau doar te racoresti pentru a scapa de propria presiune sociala?!

Un batran teolog si invatat a zis odata pe la TV ca in momentul in care doua personalitati au pareri contrare apar disensiuni si chimia relatiilor acestora se transforma in ceva cu adevarat negativ. Ca sa se iasa dintr-o astfel de situatie de conflict trebuie ca unul sa cedeze pentru a nu mai exista posibilitatea unui conflict. Ce te faci cand renunti pentru ca trebuie, dar subconstientul nu-ti da pace cu alegerea facuta?! Ai internalizat presiunea sociala intr-o presiune interna. Conflictul se muta in terenul tau si esti intr-o contradictie a ta cu tine. Suprafata rigida e incantata de rezolvare a presiunilor sociale externe, dar intern se pregateste o lupta a Eu-lui tau cu tine cel ce sta in picioare pe suprafata.

Fiecare optiune pe care o faci in viata iti aduce in fata un alt panou de alegeri astfel ca traiesti intr-un continuu „de ce” afisat la infinit. Esti intr-o bucla atemporala a „de ce”-ului primordial si care isi cauta raspunsul.

Adevarata fata a omului este in interior si daca reuseste sa o ascunda cat mai mult timp, demascarea finala est aidoma unei furtuni care vine dupa o perioada de caldura intensa. E bine ca in fiecare zi sa scoatem la suprafata macar 0,0000000(1)% din imaginile ce compun Poza cea Mare.

…altfel traim la nesfarsit intr-un conflict permanent pentru a ne gasi cheia care sa elibereze sufletul inlantuit in propria temnita de cuvinte si actiuni.

Boala fizica reprezinta cea mai mica problema pe care o ai in decursul unei vieti, in timp ce boala grea tine spiritul inlantuit in minciuni si fuga de adevar.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *