Priveste cerul. Din 2000 de motive!

priveste cerul

E scris pe toate gardurile si parca e prea simplu sa o poti face. Ce mai e astazi un cer cand toti suntem dusi de spate in lupta noastra catre cariera?!

Priveste cerul pentru unul care isi taraie viata prin Bucuresti pare o gluma pornita de bagabonti sa te faca atent la neatentie ca sa-ti sustraga ceva. Glumite de 2 bani din care poate sa iasa ceva marunt pentru inca un bilet la pariuri sau ceva maini intr-un aparat mecanic(pacanel) de vise.

Jocul de-a Priveste cerul!

Priveste cerul pare un joc inceput de un psiholog suparat pe pe pacienti ca nu mai pot visa. Alearga in real 110% din timp si au uitat sa mai fie copii si sa se bucure de viata lor. Trece viata pe langa ei si nu vad. Se duce albastru cerului de zi si noi tot la actiuni la limita suntem cu gandul.

Unde te-ai dus copilarie cu cerurile tale senine?! Nu tu griji. Nu tu deadline-uri cum zice francezu’. Doar joaca si voie buna. Unde mai pui ca oferta era saraca si iti faceai de lucru din ce aveai. Azi tentatia e mare si viata unui copil e scumpa.

Priveste cerul… hai ca esti comic tu cel care lasi mesajul asta in vopsea de spray. Unde sa privesti cerul ca e poluat si nu vezi mai nimic. Un albastru uneori senin si brazdat de avioane. Te uiti ca Greta Thunberg la graficul de poluare!

Chiar ce trista e viata asta a cerurilor noastre ca trebuie sa le privim strivite de actiunea poluatoare a noastra de zi cu zi. Nu poluez eu, polueaza altul. A venit pandemia si am luat o pauza atunci in lockdown de a zis pamantul asta: Ptiu maica uite ca s-au oprit o clipa si ai mei!

Inaltarea prin ridicarea capului catre cer!

Ma sa vezi ca un pisicher cu idei de prin tarile libere cu democratii mai crete a venit sa ofere romanului puterea de verticalitate. Cand privesti cerul te inalti cu gatul si capul catre sus. Postura se schimba din garbovirea de zi cu zi. Se schimba aerul si creierul incepe sa pompeze intr-un alt mod idei.

Te ridici din propria povara pentru a incerca cu privirea nemarginirea cerului albastru. Creierul se inalta si el si cauta semet un punct de sprijin pe care sa-si rezeme povara. Respectul de sine creste si omul isi corecteaza farama de viata.

Priveste cerul…si vezi ce poti sa gasesti si tu acolo.

Priveste cerul!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *