Privirea spune tot

Sursa: Reactii.ro
Gavroch de Romania 1989

Dintr-o privire poti citi un om. O privire aruncata peste ochi si ai desenat cu un marker sufletul omului din fata ta. Din privire poti recunoaste pe om. O privire aruncata peste ochi si un nas smucit ca un tic de superioritate iti deschide poarta catre sufletul lui.
Sunt putine chipuri care m-au blocat pana la sufocare cu simplitatea si puterea de curatenie pe care ti-o invoca. Un chip ce-l atasezi unui suflet curat miroase a proaspat. Miroase a murdar, dar un murdar curat. Acel miros ucigator de var si vechi pe care nu te lasa sufletul sa nu-l respecti. E miros de pamant muncit pana la Dumnezeu si inapoi intr-un dans nebun cu un var zvapaiat ce arde. E mirosul de alb si negru. E mirosul de inceput.

Dar am pornit de la privire si am ajuns la miros. O privire iti poate deschide poarta catre un suflet. Poti intelege ce este cu adevarat omul din fata ta pentru ca fata descrie in cele mai intime forme, forma sufletului tau. Fiecare marker de pe fata descrie un sentiment pe care-l stapanesti in momentul prezent. fata tradeaza cum tradeaza sluga necredincioasa stapanul ajuns la stramtoare.

Un chip chinuit de ganduri va arata brazdat de linii neuniforme. Un dans schinomosit al gandurilor ce se astern lin pe chipul tau. Un chip inert aporf si rubensian iti va desena un om rece si vulgar in interiorul lui. E chipul care consuma cel mai mult suflet fara a da inpoi nimic. Se hraneste cu suflet omorand fiinta lui interioara. La final se umfla si devine usor expoziv chipul in raport cu ochii si capul. Practic descrie un suflet blocat in propria ignoranta.

….fata este oglinda fara de care nu ne-am putea asocia simtiri ale sufletului.

 

Sursa foto: Reactii.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *