Problema timpului liber

Vorbeam zilele trecute cu niste oameni neinstruiti sa-si suporte propria lor fericire. Se plangeau ca nu au timp liber asa ca mine pentru ca zilele lor sunt ocupate cu copii, cu alergatura specifica unui om obisnuit. Totul pare mirific cand te uiti din papucii tai in papucul altuia, dar in realitatea nimeni nu castiga mai mult decat castigi tu in prezent.

Sa ma explic. Fiecare individ este acolo unde ii este locul la momentul t0 din viata lui, sa te uiti peste gard la altul e ca si cum ti-ai renega propriile optiuni. Orbit de ce castiga celalalt ai ratat fix ce era mai important, ce castigi tu. Tu ai stiut tot timpul ce castigai, dar avid de putere ti-ai dorit sa ai parte de o fericire extinsa: castigul meu+castigul tau. E o meteahna sociala in Romania sa ne dorim de 10 ori mai mult fericirea decat o meritam pentru ceea ce facem.

capital.ro
capital.ro

Cand am inceput sa insir minusurile mele si plusurile lor se uitau la mine ca la amenda. Nu au stat sa analizeze ce castiga, ei analizau doar „capra vecinului” pe care si-o doreau ei.

Adevarul este ca de cele mai multe ori pierdem lupte in viata pentru ca suntem prea indoctrinati sa ne dorim prea multe fara a ne intrebam „cat din ce am, il merit?!”.

Sursa foto: capital.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *