radiodarvish.com

In timpul programului de lucru la munca – cand nu vorbesc aproape singur cu colegii – imi place sa ma relaxez ascultand muzica/radio. Plictisit fiind de sforaitoarele radiouri romanesti am inceput sa ascult radiouri si de pe alte meleaguri. Utilizez un programel simpatic de ascultat radio: Screamer Radio. El vine echipat cu o lista „by-default” cu radiouri de pe tot cuprinsul Pamantului, fireste de acolo de unde exista stream online si le-au depistat si cei ce produc programul.

Am ascultat de la radiouri indiene si pana la cele americane cam tot ce mi-a picat in ureche. Mi-a parut rau ca n-am descoperit un radio cu muzica traditionala coreeana. Am tot cautat, dar n-am gasit nici unul. Se pare ca sunt mult prea ancorati in prezent si lumea nu mai gusta un pic de istorie si traditie in zgomote/muzica.

In ultimele 4 zile am descoperit radiodarvish.com , un radio cu muzica traditionala persana. E o bijuterie de radio. O muzica linistita cat ma tina atent la munca ce o prestez. Faptul ca nu inteleg versurile si ce zic ei acolo, ma pastreaza atent la ce lucrez si liber sa ascult muzica dincolo de cuvinte si sunet. Muzica persana imi aduce aminte de muzica traditionala de la tara, aia cantata de lautari batrani. O muzica molcoma cu sfaturi si povesti, o muzica in care-ti canti viata cu demnitate si impacare. Azi suntem prea agresivi in orice si am pierdut contactul cu noi, cu Dumnezeirea si cu sunetul adevarat al muzicii.

Va invit sa ascultati muzica traditionala persana prin intermediul Radio Darvish

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *