Când realitatea e dură te ascunzi în pierderi! Ai +1 la viață?

realitatea

Omul e un animal social care nu înțelege realitatea din jurul lui. Aparent își prezintă viața ca fiind ceva simplu care în teorie aceasta este mult mai complicată.

În afaceri, sunt vremuri bune și sunt vremuri grele. Cheia este să nu pierzi niciodată obiectivele tale, indiferent cât de provocatoare devin lucrurile. În acest articol, vom explora cum să rămânem concentrați și motivați atunci când lucrurile devin grele.

Ce să faci pentru a te întoarce la realitate


Când îți pierzi locul de muncă, când relația ta se termină, când primești un diagnostic neîncurajator, poți ajunge să te simți într-o stare de soc. Ești în shock și îți este dificil să accepți ce s-a întamplat. Te simți confuz și nu știi ce e următorul pas pe care trebuie să îl faci. Pierderea unui lucru pe care l-ai considerat sigur te face să te simți nesigur despre tot restul.

E important să îți dai timp să procesezi ce s-a întâmplat și ce înseamnă asta pentru tine. Apoi, poți începe să iei măsuri concrete pentru a reveni la o viața normală. Iată câteva lucruri pe care le poți face:

1. Stabilește-ți prioritățile: Ce este cel mai important pentru tine acum? Ce aveți nevoie pentru a vă simți bine? Concentrează-te pe găsirea unei soluții pentru problemele tale cele mai urgente.

2. Cere ajutor: Atunci când nu poți să rezolvi o problemă trebuie să-ți recunoști limitele. În acel moment este clar ca trebuie sa îți gasești un ajutor care sa te scoată din impas.

Dacă simți că te pierzi în fantezii și că lumile în care te închizi sunt mai bune decât realitatea, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te întorci la o viață normală:

– Încearcă să îți păstrezi un program regulat de somn. Dormind bine și odihnindu-te suficient îți vei menține sănătatea mintala și emoțională.

– Învață să îți administrezi timpul. Dacă îți petreci toată ziua în pat la tv, nu vei avea energie pentru activitățile pe care ți le dorești cu adevărat. Planifica-ți timpul astfel încât să ai parte și de activități relaxante, dar și de momente productive.

– Fii atent/a la alimentația ta. Hrănindu-te echilibrat vei reuși să îţi îmbunătăţești starea generală de sănătate şi pofta de viaţă. Renunța la junk food și alege produse naturale. Realitatea este ca nu ai nevoie de gunoaie in viata ta!

Ce înseamnă pierderile?

Pierderile pot avea consecințe emoționale puternice, provocând sentimente de tristețe, furie și vinovăție. Pierderile pot fi dureroase și pot afecta calitatea vieții.

Pierderile sunt un lucru normal în viața fiecăruia. Suntem loviți de pierderi la un moment dat în viață, unele mai ușor de acceptat, altele cu greu. Pierderile ne pot face să ne simțim triști, furioși sau vinovați. Uneori, pierderile sunt atât de dureroase încât ne pot schimba modul în care percepem lumea și putem ajunge să nu mai vrem să ieșim din casă.

Însă pierderile fac parte din viață. Așa cum există bucurii și succese, tot așa există și pierderi pentru că nimeni nu este ferit de ele. Pentru a putea trece peste ele trebuie să le acceptăm și să învătăm cum să le gestionăm într-un mod sănătos pentru noi.

Semne că ai nevoie de o schimbare in realitatea ta!

-te simți nefericit/ă și nu știi de ce
-nu îți place nimic din ce faci
-te trezești plictisit/ă și fără chef de viață
-totul ți se pare monoton
-nu mai ai energie pentru nimic
-ritmul tău cardiac e accelerat tot timpul
-respirația ta e superficială și rapidă
-te simți agitat/ă și fără încredere în tine
-nu te poți concentra la nimic
-gândurile negre îți ocup tot timpul mintea

Cum să îți hrănești corpul și sufletul?

În aceste vremuri dificile, este foarte important să ne hrănim atât corpul, cât și sufletul. Corpul nostru are nevoie de nutrienți pentru a funcționa corect, iar sufletul are nevoie de afecțiune și sprijin. Realitatea e dură!

Hrănirea corpului nostru înseamnă mai mult decât doar mâncarea. Este important să alegem alimente sănătoase care ne hrănesc și ne energizează. De asemenea, trebuie să bem multă apă pentru a ne hidrata și a face față stresului zilnic.

Hrănirea sufletului nostru înseamnă găsirea unor modalități de a face față greutăților din viața noastră. Putem căuta un prieten care să ne asculte, putem face o plimbare în natură pentru a ne încărca bateriile, putem citi o carte bună pentru a ne destinde…Oricare ar fi alegerile noastre, este important ca ele să ne facă bine și să ne hrănească sufletul nostru.

Concluzie

Imediat ce o luăm pe calea vieții, începem să ne întâlnim cu tot felul de obstacole. Uneori pot fi depășite ușor, alteori – cu greu. Dar cel mai adesea ele sunt rezolvate pentru un timp și apoi revin la noi sub o altă formă.

Ceea ce dificil de acceptat este faptul că uneori nu putem face nimic pentru a schimba realitatea. Cu toate acestea, trebuie să încercăm să gândim pozitiv și speranța că lucrurile se vor îmbunătăți.

De multe ori ne pierdem în gânduri și uităm de prezent. Acest lucru este normal, dar trebuie să fim atenți ca astfel de momente să nu devină obsesii. Pierderea unei persoane dragi, eşecul unei afaceri pot să fie scânteia care sa ne tragă de pe drumul nostru scris.

Pe scurt, trebuie sa fim constienti de realitatea noastra si sa o acceptam asa cum este. Uneori ne putem simti pierduti, dar trebuie sa avem grija sa nu ne hranim cu aceste pierderi. Daca o facem, vom ajunge la un punct in care nu vom mai putea vedea realitatea pentru ceea ce este si asta ne va face mult mai rau.

Și un bonus ….o acustică de la VUNK cu Holy Molly…fata asta are voce de înger și destin de scena. Cornel Ilie ca de obicei știe să așeze note, voci și cadre!
Audiție plăcută.
Enjoy the music!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *