Reciclarea un mod de viata

De la un timp incoace am inceput sa fiu proactiv in ceea ce priveste reciclarea sticlei, a cartonului/hartiei si a plasticului. Din momentul in care am ales sa strang astfel de lucruri am inceput sa fiu atent in ceea ce priveste consumul de plastic al gospodariei.

Este incredibil cat de mult plastic inutil folosim in casa in viata de zi cu zi. De la pungi si pana la pet-uri mde plastic, viata noastra e un consum de plastic continuu.
Am nimerit zilele trecute un grafic despre anii in care se deintegreaza in pamant diversele produse din materiale diferite si am ramas socat!

Sunt produse care au un timp de descopunere mult mai mare. Spre exemplu am ramas impresionat de anii in care se descompune un pet de plastic sau un scutec de copil.

Ne mancam sanatatea daca nu incepem sa strangem mizeria din jurul nostru si daca nu intelegem ca trebuie sa invatam sa mergem la comun si sa mai lasam masinile acasa pentru protectia planetei. Azi un pic, maine un pic, uite asa mai lasam cativa ani de trait si pentru urmasi.

Urmatoarea investitie pe care o am de facut este un filtru de apa pentru acasa, astfel incat sa scap de bidoanele de 5 l de plastic pe care trebuie sa le reciclez. Am ochit deja produsul pe care doresc sa-l achizitionez.

Am inceput sa cotrobai si prin podul casei pentru a elibera diversele obiecte de plastic de acolo. Incep sa le pastrez in saci de rafie sau pungi de hartie. In cazurile in care este posibil le las direct neambalate urmand a le spala cand voi incepe sa le folosesc.

Avem nevoie sa ne educam pentru un viitor verde. Altfel viitorul este scris cu masca de oxigen pe gura si nas!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *