Regimul alimentar, stresul si oboseala

Imi aduc aminte cat de speriat am fost acum 2 ani cand am auzit de la doctorul de familie termenul tratament colita. Nu stiam detalii despre afectiunea numita colita, dar ma trecea un fior rece. Era ca atunci cand eram copil si auzeam povesti cu monstrii, la prietenii mai mari care aveau chef de glume si adormeam speriat strangad-o tare pe mama in brate. Imi doream parca sa fiu din nou in bratele ei calde.

Dar adultul responsabil din mine nu s-a lasat prea mult dus de val si am fugit sa ma interesez despre colita si mai ales despre tratament colita. Am avut mare noroc cu paginile de pe internet si cu bunii amici medici pe care ii am. Am inteles urmatoarele:
– Colita de fermentatie (caci eu pe asta o aveam) este o inflamatie a interstinului gros. Ea nu poate fi asociata unei singure cauze. Si in general cauzele sunt multiple si sunt cele des intalnite in socitatea moderna contemporana – regimul alimentar, stresul, oboseala, s.a.m.d.
– In principiu solutia cea mai la indemana in tratament colita este cea a regimului alimentar. Si pentru colita de fermentatie va fi unul normal caloric, in caz ca greutatea individului corespunde varstei, sexului si taliei. Cand bolnavul este sub limitele normale (cazuri des intalnite, din cauza restrictiilor pe care si le-a autoimpus ca urmare a suferintei sau a unei diete gresit facute si prea mult prelungita. Asa ca alimentatia trebuie imbogatita pentru recastigarea greutatii pierdute. Continutul dietei va fi normal in ceea ce priveste aportul de glucide, excluzand insa celuloza si unele fainoase. De ce? Pentru ca acestea fermenteaza usor, la nivelul colonului. Vor fi preferate paine alba prajita, orez, gris si in mai mica masura mamaliga

Acestea sunt lucrurile pe care le-am citit si eu informativ. Insa de urmat, am urmat in primul rand sfatul medicului meu curant. Research-ul l-am facut inainte de a ajunge la el, pentru a-mi face curaj si pentru a ma pregati de ceea ce va urma. Si pe voi va sfatuiesc sa faceti la fel, pentru ca sunt multe capcanele acestui tratament.

Va doresc multa sanatate tuturor si va astept cu mare drag cu impresii sau recomanadri din experientele voastre sau ale celor apropiati!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *