Respecta uniforma medicala

Am niste prieteni de prin copilarie care au ajuns medici. Dupa luptele cu cartile de medicina si meserie „furata” de la profesori doctori in medicina, acestia au ajuns in faza in care sa fie numiti si ei Doctori. Nu e usor sa inveti 6 ani de zile si dupa sa intri in sistemul medical romanesc ca sa profesezi. Nici pacientul nu are educatia mersului la medic, dar nici sistemul nu face mare lucru ca sa-l motiveze sa mearga acolo. E un lasa-ma sa te las. Imi povestea unul dintre cunoscuti ca-n anii de rezidentiat au descoperit ei un magazin de uniforme si costume medicale online de unde isi procura echipamentul de intrat prin sala de practica.

A existat o perioada cand se puteau imprumuta de la colegii din anii mai mari, dar ocaziile astea au devenit din ce in ce mai rare. Plus ca tot timpul erau tot mai ocupati cu invatatul, astfel ca oferta de costume medicale si uniforme medicale de pe net le-a satisfacut nevoia urgenta pe care o aveau.

Unul dintre medicii cu care ma conversam pe subiectele astea imi povestea ca avea si atunci o mare problema in a-si procura uniforme medicale pentru ca este mic de inaltime. Radeau colegii de el ca trebuie sa mearga la raionul pentru copii ca sa-si gaseasca un costum potrivit, dar dracu a vazut raion de costume medicale pentru cei mici!? Faceau si ei haz de necazul omului. Mi-a spus ca pe site acolo a gasit si numar potrivit pentru statura lui, altfel incepuse sa se gandeasca serios sa se duca la un croitor sa-i modifice un costum cu numar mai mare.

Ce-mi place la oferta lor este ca au variate modele si culori. Cel putin pentru un pediatru sa apara imbracat in fata unui copil altfel decat in albul ala clasic, ar putea sa ofere o alta perspectiva a copilului asupra actului medical. Sa nu ajunga un adult cu frica de doctor.

Partea distractiva a fost cand am descoperit si un model de tricou tip camuflaj. M-am gandit imediat ca aia trebuie sa fie uniforma medicala de brancardier: trupele speciale de la targi si carucioare. Si nu e de ras ca intr-un spital fara brancardieri esti mancat. Anul asta cand am ajuns intr-un spital am descurcat toate drumurile cu o ruda ajutat fiind de un brancardier care m-a plimbat din cabinet in cabinet fara sa mai bajbai eu pe la usi.

Trebuie sa invatam sa respectam cum se cuvinte uniforma medicala. In primul rand pentru ca au studiat atatia ani ca sa ajunga acolo si in al doilea rand pentru ca boala nu se poate trata decat intr-un cadru organizat si sub supravegherea unui specialist.

Mergi la doctor cand este nevoie!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *