#rezist este doar o stare de spirit! 2017…

rezist

#rezist nu este un partid.
#rezist nu este un om.
#rezist nu este un ONG.
#rezist nu e multinationala.
#rezist nu este o oculta finantata de George Soros.

Rezist e un raspuns la o problema sociala. Intr-un timp niste politicieni au crezut ca pot sa-si ia o tara pe persoana fizica si sa faca orice. Sub aspectul faptului ca rezolva niste probleme au inventat OUG13 care rezolva probleme, dar care incarca sistemul cu eliberarea din puscarie a unor elemente nenorocite, doar pentru a elibera din puscarie si pe ai lor cei care au furat fiind in functii publice pentru ei sau pentru partid.

#rezist nu este un partid.

Indiferent ce va spune RTV, Mihai Gadea sau Dana Budeanu #rezist nu este un partid. USRPLUS n-au aparut in urma protestelor, USRPLUS au aparut bazat fiind pe nucleul din spatele USB (Uniti Salvati Bucurestiul) creatia lui Nicusor Dan. Ca destinele lor s-au intalnit cu protestele a fost cauzat de tragedia de la Colectiv. Multi dintre cei care isi doreau un alt tip de politica erau prieteni si cunoscuti cu victime din Colectiv. Aici s-a intamplat ca destinul tragic al unor oameni sa determine aparitia unui alt partid.

Au fost membri ai USR PLUS care au fost prezenti la protestele #rezist, dar din cate imi amintesc nu erau vocali prin prisma partidului. In afara momentului in care au ales sa adune semnaturi pentru ‘Fara penali in functii publice’ nu-mi amintesc sa fi avut o prezenta politica in piata.

Imi aduc aminte in schimb de alte persoane care veneau sa adune semnaturi pentru alte partidulete aparute ca ciupercile dupa ploaie.

Imi aduc aminte si de membri marcanti(nu TOP, dar marcanti) ai USR care faceau panda la Guvern pentru ca incepusera sa dezvolte un obicei prin care sa dea OUG-uri noaptea. Ulterior imi aduc aminte si de membri PLUS care erau prezenti la proteste. Sper sa nu fie cineva jignit de ce scriu aici, dar scriu din punct de vedere a ceea ce am trait.

Au fost alte grupulete din piata care tot asa au incercat sa monopolizeze piata cu dorintele si cerintele lor. Multi dintre ei au incercat formarea de partide cum a fost Alianta Strada sau mai actualul Alianta Poporului Suveran a Dlui Ion Ene.

Desi formate in jurul oamenilor din piata n-au reusit sa fie vizibile, de aici iar reiese ca USRPLUS nu are cum sa fie partid #rezist cat timp oameni vocali in Piata nu ii inghiteau si isi doreau si ei alt tip de politica.

#rezist nu este un om.

Miscarea # Rezist

Au fost cazuri de oameni vocali din Piata care au incercat sa se identifice cu miscarea #rezist. Cumva au incercat sa-si traga notorietatea din miscare. Aici il pot aminti pe Malin Bot care cu o experienta in jurnalism deosebita a reusit cumva sa monetizeze apartenenta la aceasta miscare si sa-si formeze un fan-base puternic. Puteti sa-i urmariti video-urile pe canalul lui de Youtube.

Au mai fost cazuri de oameni care au incercat sa-si faca imagine in acest sens, dar n-au fost la fel de reusite cum sa zicem a fost povestea lui Malin. Poate ca experienta din spate si modul in care imbraci o stire prin mesaje persuasive si-au spus cuvantul in acest sens.

Un bun castigat in zona de activism civic al acestor proteste este aparitia in spatiul virtual si jurnalistic al lui Marian Tivilic Morosanu cunoscut in Piata drept Marian Ceausescu. Ceausescu vine de undeva din protestele de la Mineriadele anilor ’90 cand omul il imita perfect pe fostul lider comunist Nicolae Ceausescu. A fost o victima a Revolutiei si a Mineriadei.

Marian a inceput sa faca live-uri pe facebook si nu numai prin care ia la intrebari politicieni acutali legat de munca lor si subiectele fierbinti ale zilelor. Deja a devenit un obisnuit al celor care fac transmisiuni din presa la diverse eveimente. De multe ori stirile lor sunt facute si pe baza interventiilor lui Marian. Marian n-are patron si pune intrebari incomode, restul de multe ori respecta un script al stirilor pentru ca au patroni influenti.

#rezist nu este un ONG.

In cadrul protestelor au exista ONG-uri care au achiesat la aceste proteste pentru ca si ei credeau ca s-a ajuns prea departe. Acestea fiecare si-au gasit calea prin care sa reprezinte interesele oamenilor care erau indignati.

S-au incercat legaturi dubioase intre ONG-uri si George Soros sau alte persoane pe post de Babau, dar ele n-au fost dovedite. Au ramas la stadiul de Breaking News (Stiri Zguduitoare) pe niste ecrane fara stiri.

Astfel ca in urma protestelor au aparut asociatii precum cea a lui Mihai Cristian Dide Asociatia Evolutie in Institutie” (eii.ong) sau miscarea Rezistenta TV in care este implicat si Marian Raduna cel care a dezvoltat diverse luari de pozitie in societate precum: NU Arunca Măști și Mănuși pe JOS , NU arunca chiștoace.

Sunt multi implicati si cu ONG-uri sau nu care au pus umarul in luari de pozitie. Imi cer scuze pentru toti daca m-am oprit doar la Cristian si Marian.

#rezist nu e multinationala.

S-a rostogolit in presa ideea ca protestele #rezist au avut succes pentru ca multinationalele care sug sangele poporului roman au dat liber angajatilor si pe alocuri i-au obligat sa mearga la proteste.

Imi aduc destul de bine aminte ca in 2016-2017 au fost niste zile in care efectiv democratia statea agatata de un fir invizibil cat sa nu cada in oligarhie.

Am intalnit intradevar directori de multinationale iesiti la proteste din indignare, dar imi aduc aminte ca cei care venisera alaturi de ei din firma nu erau obligati, ba chiar se discuta foarte lejer despre colegi din multinationala cu alta viziune asupra lucrurilor de atunci. Deci teza cu obligativitatea cade in acest sens.

Multinationalele erau suparate ca un climat olgarhic le obliga sa-si mute efectivele in alta tara. Relocarea unor astfel de afaceri este costisitoare si de durata. Astfel de lucruri le aducea pierderi de costuri. In plus din ce mai discutat cu oameni veniti in Romania, multi dintre ei s-au integrat in sufletul oamenilor si le e greu sa plece iar. Avem un lipici ca popor, pacat nu vrem sa ne alegem si conducatori inteligenti.

#rezist nu este o oculta finantata de George Soros.

Batranul lup de bursa George Soros este cel mai la indemana sa-l transformi in Babau. Avand un aspect demn de Grinch din povestile Disney de Craciun, Geoge Soros era candidatul perfect pentru a da vina pe el. Strategia asta a mai tinut in niste tari vecine si deja lucrurile au fost copiate si au fost date si la noi intocmai ca acolo.

George este doar un speculator batran care a prins Bursa Americana din timpurile in care se formau. E clar ca pregatirea ii da dreptul sa fie un speculator respectat in piata bursiera. A avut o lovitura de rasunet asupra Lirei Sterline in 1992 (George Soros 16 septembrie 1992 ) despre care s-a tot scris.
In rest detine un ONG(temutul ONG din Romania) numit Open Society Foundation care a pus umarul la dezvoltarea multor state iesite dupa dictaturi si nu numai.

Simpatic in tot acest circ provocat de oameni din presa legat de subiectul George Soros este ca spre finalul anilor ’90 multi dintre ei au beneficiat de Burse de Presa cu aceasta fundatie. Au uitat. Cei care practica manipularea si persuasiune le place sa se mangaie pe ego despre ei ca omit, iar omisiunea nu e minciuna. Si astfel beneficiarii au reusit sa se ridice impotriva binefacatorului care i-au scos din anonimat la inceputul anilor 2000 printr-o tidula de absolvire.

Dragilor George Soros nu trebuie sa plateasca pentru a misca masele. Puterea lui de seductie face ca el doar daca vorbeste si achieseaza la o miscare, miscarea respectiva castiga notorietate. E om de bursa si investitiile trebuie sa fie minime ca sa obtina un castig. Nu arunca bani in piata umana ca sa castige putin.

Mult mai logic este sa misti pe cei ce te urasc sa vorbeasca despre tine pentru a da amploare unei miscari. Practic invingi oponentul folosindu-te de slabiciunea lui pentru tine. Un soi de derivat care nu implica multi bani investiti si la un levier de piata mult mult mai bun.

Asadar teza Antichristului George Soros pica destul de usor. Numai cine nu cunoaste ce inseamna piata bursiera poate sa emita astfel de pareri politice despre Soros. Lipsa de cultura si istorie economica reprezinta punctul forte al acestui speculator. A inteles ce vreti voi si va ofera ceea ce va doriti. E cumva antichristic si machiavelic in sensul luciferian, dar nu e destul ca sa fie si realitatea asa cum o prezentati voi in hartia igienica numita ziare sau pe biti jegosi pe care mai aruncati stirile manipulatoare.

#rezist e o stare de spirit

Cand explicatiile nu stau in picioare in mintea unor oameni educati sa te temi ca acele minti vor nascoci o miscare pentru a scap de minciuna.

Spiritul liber al omului a nascut miscarea #rezist. Mai tarziu miscarea obosind au inceput sa apara bisnitari de spirite care au incercat sa acapareze multimea. Au reusit sa rupa grupulete, dar niciodata spiritul.

De fiecare data cand cineva va spune ca el reprezinta spiritul #rezist sa va uitati la el cu un pic de indoiala. Este posibil sa aveti in fata un robotel bisnitar care incearca sa capitalizeze imagine pe seama unui spirit.

Spiritul liber al miscarii #rezist se plimba si umbla. Nu exista temnita si nici discurs care sa intemniteze miscarea #rezist.

Aveti grija de spiritul vostru civic!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *