Romania lucrului bine facut

Romania lucrului bine facut

Adevarul este ca acet slogan a fost unul dintre cele mai bune sloganuri pe care Romania trebuia sa le adopte. Prea ne-am obisnuit sa facem „o romaneasca” de fiecare data cand avem ceva de infaptuit. Uite spre exemplu si Centenarul cu care ne laudam este batjocorit de forte politice care se lupta pentru suprematie.

In realitatea noastra a celor care trebuie sa si traim avem nevoie de o Romanie a lucrului bine facut. Si de ce nu-l avem?! Pentru ca nu vrem. Exista proteste la care oamenii nu vin. Se plang pe internet si pe mediile sociale din acesta, dar la lumina zilei vezi aceleasi fete de oameni imbatraniti si nervosi in piata celor care protesteaza. Un an de zile de protest neincetat si un an de zile in care au fost batjocoriti in fel si chip. Sunt voci care se uita la televizor si stiu ei de la televizor ca acele persoane sunt platite de Soros. Raul cel Mare pe care televiziunile il satanizeaza ori de cate ori lumea iese in strada impotriva celor care-i platesc pe ei.

Binele este un lucru pe care nu mai stim cum sa-l facem. Noul comportament social ne arunca in rau. Ala are casa si masina, futu-l in gura! Cine i-a dat lui bani sa-si ia casa si masa, vorba lui Ion Cristoiu. Ala se duce in vacanta?! Cine i-a dat lui bani sa se duca in vacanta, vorba aceluiasi jurnalist vandut.

Binele este un lucru de care Romania trebuie sa beneficieze. Binele nu se coboara din cer ca Sfantul Duh. Binele se face cand populatia va intelege ca trebuie sa se implice. Sa-si consume timpul in care nu fac nimic si sa se implice. Sa strige cand vede o nedreptate. Sa faca o plangere atunci cand are tot dreptul. Sa se adune pentru a lupta cu abuzul si nedreptatea.

Degeaba te mangaie in crestetul capului articolele in care ti se spune cat de brav era poporul roman in trecut daca in prezent poporul nu mai ridica un deget pentru binele lui. Aia erau brav si darz pentru ca alegeau sa se ridice. Si aici e o disputa cat de brav era poporul roman, dar plecam de prezumptia ca eram un popor brav si ajungem la concluzia de ce nu mai suntem. Pentru ca nu traim in prezent.

Si daca n-am fost atunci e timpul sa ne schimbam atitudinea asupra noastra si sa ne luam destinul in serios luptand pentru noi si pentru binele nostru.

Revin la slogan si spun ca trebuie sa ne dorim sa facem cat mai mult bine. Raul s-a tot facut si s-a tot votat in ultima perioada de 30 de ani. Unde am ajuns?! Nicaieri acolo unde este bine. Tot timpul este timpul sa facem bine.

#rezist

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *