Rosia Montana, China sau Canada?

Rosia Montana - UNESCO
Rosia Montana – UNESCO

Roşia Montană Gold Corporation a depus la Ministerul Mediului proiectul minei şi studiul de impact. Intr-o discutie cu cineva am inteles ca lupta nu e pentru aur, ci pentru „pamanturile rare” care apar langa filonul de aur. Multi nu cred in existenta lor dar oamenii care se pricep un pic la chimie si extractii va pot explica mai multe.

„Baietii veseli” se grabesc sa aprobe repede proiectul sa inceapa treaba. Cat e Basescu presedinte mai au o sansa sa cumpere conducerea „la un pret pe care probabil si l-au negociat”, daca se schimba puterea s-ar putea ca aia sa vrea alt pret ca sunt infometati. Eu pariez ca nici de data asta nu o se sa intample nimic, am un sentiment ca toate sperantele care se pun in proiectul asta si banii investiti sunt desarte. S-ar putea ca unul dintre cei mai mari exploatatori de astfel de „pamanturi rare” sa-si doreasca sa-si refaca stocul pentru detinerea monopolului. Din cate stiu China este o astfel de tara.

Asa ca RMGC cam au aruncat banii de pomana „excursionistilor de aur”. Eu unui daca eram in locul RMGC faceam un contract cu ei ca daca nu le reuseste extractia sa-si plateasca deplasarea jurnalistii:))

Sursa foto: RosiaMontana.Org

Comments

comments

One thought on “Rosia Montana, China sau Canada?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *