Rulmenti, simeringuri… Acei rulmenti cu suflet!

Eram copii si ne luceau ochi atunci cand primeam de la parinti un set de rulmenti noi pentru „trocaricele” anilor 80. Era probabil cea mai indragita activitate a acelor ani si ne simteam liberi cand ne dadeam pe ele. Iar sunetul rulmentilor pe asfalt este unul pe care noi, copiii anilor „80 – „90, nu il vom uita.

Si totusi de unde pana unde au aparut acesti Rulmenti?

Ei bine s-ar parea ca primii care au inventat un precusor al rulmentilor au fot egiptenii. Se presupune din desenele gasite ca ei foloseau un tip de rulmenti sub forma de trunchiuri de copac sub sanii. Insa este doar o presupunere.

In jurul anul 1500, Leonardo da Vinci a rulmenti rulmenti in primul proiect al unui elicopter. Era prima folosire inregistrata a unui rulment. Dar gasiti povestea intreaga pe CineaInventat.Ro

Primul rulment pentru fiecare dintre noi

Evident ca este cel montat pe leaganul copilariei. Si daca esti predispus catre stiintele exacte sau catre partea practica a lucrurilor, evident ca te uiti la el si iti intrebi tatal sau bunicul CE ESTE si CUM FUNTIONEAZA.

Cei folositi pentru leganul copilariei mele erau din categoria rulmenti auto. Imi aduc aminte ca bunicul ii luase (de rezerva) pentru batrana sa Dacie, insa a considerat ca un laeagan pentru noi nepotii este prioritar.

Si uite cum dupa aceea tot el ne-a invatat si cum sa ii ungem cu vaselina, ca sa nu scartaie „minunea” si sa ne putem legana linistiti.

Aniii au trecut si iata-na adulti… cu rulmentii nostri

Aveam vreo 20 de ani si inspirat de multele inventii de la History am hotarat ca trebuie sa fac un fel de banda rulanta, actionata de o manivela.

Si imi aduc si acum aminte acei rulmenti Koyo folositi. Era primul proiect de anvergura creat si cel care mi-a dat incredere pentru toate celelalte care au venit. Evident ca si proiectl mi-a permis sa am abateri sau jocuri destul de mari, pentru ca nu vorbeam de strangeri de finete. Insa anii au trecut si utilajul inca functioneaza desi este folosit an de an pentru introducrerea lemnelor in magazia bunicilor sau pentru urcarea sacilor cu cereale.

Si pentru ca imi place mecanica auto

Nu pot sa uit primul, rulment roata schimbat la prima mea masina Opel. Evident ca aici nu mai vorbeam de un proiect DIY facut pentru curte, ci despre o activitate care trebuia sa indeplineasca anumite criterii. Si tot de atuci nu pot uita cum am folosit pentru prima oara o cheie dinamometrica.

Nu este o mare filozofie, insa urmarirea anumitor pasi si indepinirea unor norme de strangere iti deschid o alta perspectiva asupra lucrului cu unelte.

Simti ca esti provocat si intelegi diferenta de calitate atunci cand vine vorba despre piese, angrenaje sau chiar masini mecanice intregi.

Este probabil si momentul cand sufletul oricarui pasionat de surubareala ajunge sa atinga un fel de SHAMBALA a practicii. Sau poate e de vina faptul ca intreaga mea copilarie am fost inconjurat de oameni din acest domeniu? E posibil. pentru ca de multe ori imi pun problema, daca parintii, unchii, bunicii erau cu totii filologi si eu eram inconjurat de carti oare acesata dragoste ar mai fi existat? Evident ca intrebarea aceasta nu are raspuns, dar a fost interesant sa o pun ca un exercitiu de imaginatie si de logica.

Dar gata cu povestile. Hai sa vorbim de Rulmentika!

Probabil ati observat ca linkurile rulmentilor erau de la ei. Insa in oferta lor nu veti gasi doar rulmenti. Au pe langa rulmenti si Simeringuri, Curele, Adezivi, Unsori, Lanturi, Snururi de etansare, Roti pentru curele, Produse pentru mentenanta si Corpuri de rostogolire.

Cum ar veni rulmenti si tot ce e pe langa ei. Sin puncul meu de vedere probail celmai bine ales mix de rulmenti + simeringuri si conexe. Si nu spun doar privind sau vizitand site-ul, ci avand nevoie de rulmenti si elemente conexe pentru doua autovehicule si un agregat agricol

Pai si unde se afla RULMENTIKA?

Daca vreti locatia lor fizica, va spun ca este in Iasi, pe Strada Vasile Lupu la numarul 142B . Insa dupa cum am invatat cu totii in si dupa pandemie cu totii suntem acum cetateni ai Internetului. Asa ca din orice colt al Romaniei poti acum sa comanzi, la doar un click distanta, tot ce iti doreste sufletul tau de mecanic aplicat.

Cum?

Prin telefon la numerele +40 748 282 887 – +40 752 286 123. Sau daca esti fan e-mail poti incerca la contact@rulmentika.ro.

Era sa uit ce era mai impotant?

Transport este GRATUIT pentru comenzile mai mari de 350 RON in Romania. Asa ca nu mai stati pe ganduri. Luati rulmentii, unsorile, rolele sau simeringurile de are aveti nevoie de pe Rulmentika.

Un fel de INCHEIERE…

Compania a luat nastere in anul 2008 si are ca obiect principal de activitate, distributia de rulmenti, curele, simeringuri si alte produse conexe. In prezent, compania are in portofoliu aproximativ 9000 de articole si produse de la peste 12 furnizori, recunoscuti atat pe plan national cat si international.

Ne ghidam dupa urmatoarele valori:
R – responsabilitate
U – utilitate
L – loialitate
M – meticulozitate
E  – experienta
N – negociere
T – transparenta
I – inovatie
K – creativitate
A – autenticitate 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verified by MonsterInsights