Saptamana mobilitatii europene

Cu siguranta ne sperie pe toti, indiferent ca suntem sau nu bucuresteni, transportul in Bucuresti in perioada sarbatorilor. Pentru ca sistemele de transport nu au fost gandiute sa se completeze una pe cealalta sau sa fie sicronizate in asa fel incat sa ne putem misca foarte rapid. Plus ca multe dintre ele au o baza invechita si o infrastructura defectuoasa. Asa ca atunci cand am auzit de Saptamana Europeana a Mobilitatii am fost super fericit ca exista cineva care se gandeste serios la rezolvarea acestei probleme stringente. Daca doriti si voi dati click pentru mai multe detalii.

Imi aduc aminte ca imi povestea cu mare aplomb fratele meu (absolvent de Transporturi in Poli) ca mobilitatea inteligenta a facut aproapa sa dispara ambuteiajele in unele orasele europene si contribuie la generarea de economii anuale de miliarde de euro la nivelul intregii Uniuni Europene.

Ce se doreste a fi Saptamana Europeana a Mobilitatii?
Este o campania europeană ce promoveaza a mobilitatea urbana durabila si reprezinta oportunitatea perfecta de a explica avantajele si dezavantajele cu care se confrunta orasele in efortul lor de a crea schimbari la nivelul de educatie si obisnuire cu alte sisteme de transport.
Autoritatile locale vor sa ii faca pe oameni sa conștientizze anumite aspecte si lanseze masuri permanente pentru a imbunatat transportul in Bucuresti in perioada sarbatorilor.

Si daca nu credeti in cuvintele mele (parca prea frumoase) si in ideile mele (parca prea dintr-un viitor indepartat) va invit cu mare drag sa ii urmarim pe cei de la European Mobility Week Romania pe Facebook. si ca sa fiu sigur ca nu voi pirede niciuna din postarile lor sau nici unul din Event-urile organizate de ei, am bifat la NOTIFICATION „All ON” si va invit si pe voi sa faceti acelasi lucru.

Si poate (cine stie) ne vom aminti cu mare drag de acest moment ca momentul de inceput al transformarii Bucurestiului din codasul europei din punct de vedere al infrastructurii si al timpilor de transport, in unul din premiantii cu coronita si poate chiar vom deveni un oras interesant pe harta celor mai dorite City Break-uri.

Let’s dream and Let’s hope!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *